ΤΟΠΙΚΑ

Θα πάρουν νερό μετά από 30 χρόνια!

θα-πάρουν-νερό-μετά-από-30-χρόνια-15947

Mετά από τριάντα και πλέον χρόνια, δεκάδες οικιστές στην περιοχή «Καρουφλάδικα», που βρίσκεται πάνω από την περιοχή του περιφερειακού προς Φυτόκο, θα δουν επιτέλους να τρέχει νερό στις βρύσες τους.

Γεγονός αδιανόητο μέχρι πριν δύο χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Καλλικράτης δεν έχει μόνον τρωτά σημεία και αυτό γιατί κάτω από το καθεστώς της πρώην Κοινότητας Μακρινίτσας στην οποία ανήκει διοικητικά η περιοχή, ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη, με τα πενιχρά οικονομικά της η εξεύρεση λύσης.

Σημειώνεται πως στην παραπάνω περιοχή στην οποία έχουν αγοράσει οικόπεδα πολλοί βολιώτες, η ΔΕΥΑΜΒ έχει αποφασίσει να λύσει οριστικά το υδροδοτικό πρόβλημα της περιοχής, γι΄αυτό και έχει εντάξει το έργο στο νέο τεχνικό πρόγραμμα έργων της Επιχείρησης για το 2013 με το ποσό των 150.000, από το ύψος των 300.000 ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του.

Στην αυριανή συνεδρίασή του το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ παίρνει απόφαση για την προσωρινή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς ήταν συχνά τα παράπονα από κατοίκους της περιοχής για δυσμενέστερη μεταχείριση σε σχέση με άλλους κατοίκους, της περιοχής.

Ειδικότερα στην εισήγηση του θέματος ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης σημειώνει τα ακόλουθα :

« Τα Καρουφλάδικα είναι μια περιοχή εκτός σχεδίου, που «ανήκε» στην πρώην κοινότητα Μακρινίτσας και εκτείνεται μεταξύ των Κουγιάτικων, του Λουζίνικου, του Ξηριά και του Πανθεσσαλικού σταδίου. Η περιοχή στην οποία υφίστανται κατοικίες και εκμεταλλεύσεις, στερείται υδροδότησης.

Μετά από αιτήματα, κυρίως των μονίμως διαμενόντων στην περιοχή, για εξυπηρέτηση με ύδρευση και επανειλημμένες συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους, καταλήγουμε στην ακόλουθη λύση :

Με δεδομένη την ύπαρξη γεώτρησης της ΔΕΥΑΜΒ στα Κουγιάτικα (Πηγάδι Κουντή), παροχής 30 m3/h, η οποία σήμερα είναι ανενεργή Το γεγονός ότι οι προς υδροδότηση καταναλωτές είναι εκτός σχεδίου Το υψηλό κόστος κατασκευής «κανονικού» υδραγωγείου

Καταλήγουμε στην επιλογή της κατασκευής προσωρινού δικτύου υδροδότησης με νερό, εκτός των προβλέψεων της ΚΥΑ Υ2/2600.

Το προτεινόμενο δίκτυο αποτελείται :

1. Από την ενίσχυση της γεώτρησης με κατάλληλο εξοπλισμό (αντλία με ρύθμιση στροφών και δοχείο διαστολής), που θα τροφοδοτεί απ΄ευθείας το δίκτυο.

2. Από την κατασκευή δικτύου με σωλήνα ΡΕ Φ90, 10 ατμ, συνολικού μήκους 2.400,00 μέτρων.

3. Από την κατασκευή 60 υδροπαροχών.

Η δαπάνη για τα παραπάνω θα ανέλθει σε 15.000,00 €, πλέον ΦΠΑ, και προβλέπεται να εκτελεστεί ως ακολούθως :

1. Οι χωματουργικές εργασίες μέσω του έργου της συντήρησης δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης.

2. Οι προμήθειες των αναγκαίων υλικών μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο.

3. Οι υδραυλικές κλπ εργασίες από δικά μας συνεργεία.

Δεδομένου του κανονισμού ύδρευσης σε ότι αφορά στην υδροδότηση εκτός σχεδίου, η δαπάνη του έργου θα πρέπει να επιμεριστεί στους καταναλωτές, με καταβολή 150 €/καταναλωτή, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να ενταχθούν στους αντίστοιχους καταναλωτές της

Μακρινίτσας, με την προβλεπόμενη ετήσια χρέωση.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου