ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσό ελαιόλαδο της Μαγνησίας ~ Βραβεία και σπουδαίες διακρίσεις για το Zarli Olive Oil

χρυσό-ελαιόλαδο-της-μαγνησίας-βραβεί-15926

Ενα Premium, πολύτιμο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που αναμετρήθηκε σε μεγάλο διεθνή διαγωνισμό και έφτασε στα ύψη!

Με δύο ακόμη σημαντικά βραβεία ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος βραβεύσεων του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Zarli Olive Oil της οικογένειας Δερβένη – Καραθάνου. Για πρώτη φορά, έλαβαν την τολμηρή απόφαση να εκτεθούν σε διεθνές επίπεδο και να συγκριθούν με άλλα εξαιρετικά ελαιόλαδα και άλλους καταξιωμένους παραγωγούς. Και δικαιώθηκαν!

Το Zarli Olive Oil έλαβε το χρυσό βραβείο στον 5ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου Athena, από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2020 (https://www.athenaoliveoil. gr/el/, #ΑΤΗΕΝΑIOOC_2020) και ειδικό βραβείο ως το καλύτερο ελαιόλαδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 430 ελαιόλαδα, από 17 διαφορετικές χώρες!

Ηδη, το Zarli Olive Oil έχει αποσπάσει ένα αργυρό βραβείο στον διαγωνισμό Οlympia Health & Nutrition Awards 2020, του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία (https://worldolivecenter.com) για την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, σύμφωνα με τον Ισχυρισμό Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τιμήθηκε, επίσης, με διάκριση στον 5ο Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020, της Φϊλαιος.

Το Zarli Olive Oil είναι Αγουρέλαιο, δηλαδή, ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής που παράγεται αποκλειστικά από πράσινες ελιές, γι’ αυτό απαιτούνται περισσότερες ελιές, για την ίδια ποσότητα ελαιόλαδου. Γενικά, το Αγουρέλαιο, είναι σπάνιο, διατροφικά ανώτερο από όλα τα άλλα ελαιόλαδα, έχει αδιανόητα πλούσια γεύση, πικάντικη και φρουτώδη και όταν καταναλώνεται ωμό, προσφέρει όλα τα πλούσια, αντιοξειδωτικά, ενεργητικά συστατικά του.

Το Zarli Olive Oil είναι «εξαιρετικό παρθένο», που σημαίνει ότι, εκτός από τη χαμηλή οξύτητα (0,2 – 0,4) και τα υπόλοιπα χημικά και φωτοχημικά χαρακτηριστικά που πληρούν τις προδιαγραφές, έχει ελεγχθεί και από ειδικό, επίσημο πάνελ γευσιγνωστών που πιστοποιούν την ένταση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (φρουτώδες, πικάντικο, πικρό) και την παντελή απουσία οποιουδήποτε οργανοληπτικού ελαττώματος. Μόνον τότε, δικαιούται να φέρει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικό παρθένο».

Επιπλέον, το Zarli Olive Oil είναι αφιλτράριστο και ψυχρής έκθλιψης για να διατηρεί την αυθεντική γεύση ελιάς, τα πλούσια αρώματα της φύσης και τις αντιοξειδωτικές, αγγειοπροστατευτικές ουσίες (πολυφαινόλες) που ικανοποιούν τον ισχυρισμό υγείας (healthclaim), 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ελαιόλαδο.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν το Zarli Olive Oil ένα Premium, πολύτιμο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ιδανική επιλογή για υγεία και γεύση.

Το Zarli Olive Oil δεν προέκυψε τυχαία. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ξεκίνησε μια οικογενειακή παράδοση, όταν ο Νίκος Ζαρλής, δικηγόρος και βουλευτής της εποχής, ανέλαβε την καλλιέργεια των οικογενειακών ελαιώνων και τη λειτουργία του ελαιοτριβείου της γυναίκας του Ειρήνης, απογόνου του μεγάλου δασκάλου του γένους Δανιήλ Φιλιππίδη, από τις Μηλιές. Με περισσή φροντίδα, παρήγαγε εξαιρετικό, αγνό ελαιόλαδο, που έθρεψε γενιές και έσωσε ζωές στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι απόγονοι συνέχισαν την παράδοση και σήμερα τα δισέγγονα, Κωσταντής και Νικόλας, με τους γονείς τους Δημήτρη Δερβένη και Ειρήνη Καραθάνου την αναζωογονούν, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής, με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και τεχνολογίες. Το επίθετο του παππού και το αρχικό Ζ έγιναν το λογότυπο του σύγχρονου προϊόντος, που είναι ακόμη, χαραγμένο στους κορμούς των ελαιόδεντρων.

«Οι βραβεύσεις του ελαιολάδου μας, βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε πόσοι πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι έχουν εμπλακεί σ’ αυτή την πολύχρονη πορεία και πόσο καθοριστικά έχουν συμβάλει στο επιτυχημένο αποτέλεσμα», αναφέρει η οικογένεια. «Έτσι, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε προσωπικά και δημόσια όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες:

Τον Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που μας εισήγαγε στον «κόσμο» των ελαιόλαδων υψηλής ποιότητας και θεραπευτικών ιδιοτήτων.

Τον Γιάννη Χατζόπουλο, γεωπόνο, ο οποίος στηρίζει επιστημονικά την προσπάθεια με την παρακολούθηση των καλλιεργειών και με γενικότερες συμβουλές και υποδείξεις.

Τους Απόστολο και Μαριάνθη Βολιώτη, με το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο, στα Λεχώνια που εκτός από την προσεγμένη ελαιοποίηση, συμβάλλουν και στους τομείς αποθήκευσης και συσκευασίας.

Τους Απόστολο Καραμπελιά και Λάζαρο Φραγκίσκο, ακούραστους επιστάτες των κτημάτων που φροντίζουν την κάθε ελιά ξεχωριστά και όλους τους συνεργάτες τους που απασχολούνται στη συγκομιδή και την περιποίηση των κτημάτων.

Τον παλιό φίλο και συνεργάτη Δημοσθένη Μπρούσαλη της Dasc Branding Athens, από τους κορυφαίους ειδικούς στο branding ελαιολάδου, για τις δημιουργικές ιδέες και συμβουλές του.

Τον Γιάννη Καρβέλα της PARATUS Europe Ltd. που μας δίδαξε στα σεμινάριά του τις σύγχρονες γνώσεις, τις καλές πρακτικές και τα μυστικά ολόκληρου του παραγωγικού κύκλου του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας.

Τα επιστημονικά εργαστήρια που ελέγχουν και πιστοποιούν, συνεχώς, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας.

Το ENVIROLAB και τον Στέργιο Γούναρη για τις χημικές αναλύσεις, την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Παναγιώτη Σταθόπουλο για τον Ισχυρισμό Υγείας, τον ΣΕΒΙΤΕΛ για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τον Φορέα Πιστοποίησης Βιολογικής Γεωργίας GMCert για την παρακολούθηση της βιολογικής καλλιέργειας.

Όλους τους διοργανωτές των Διαγωνισμών που αναφέρουμε στην αρχή, οι οποίοι μας τίμησαν με τις βραβεύσεις τους, μας έδειξαν ότι οι κόποι μας δικαιώνονται και μας έδωσαν δύναμη για να συνεχίσουμε. Τους ευχαριστούμε όλους απ’ την καρδιά μας!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου