ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση του ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε ερώτημα της Παπανάτσιου για τα δρομολόγια

απάντηση-του-κτελ-μαγνησίας-σε-ερώτημ-159197

Απάντηση στην επερώτηση της Κατερίνας Παπανάτσιου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, έδωσε μέσω ανακοίνωσης το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Αναλυτικά η απάντηση του ΚΤΕΛ:

«Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας με 70ετή προσφορά στην τοπική κοινωνία, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Θεσσαλίας ενισχύει τα κρατικά ταμεία, την τοπική οικονομία και κοινωνία, στηρίζει την Μαγνησία, επενδύει σε ανθρώπους του τόπου, ως υγιής εργοδότης, αποτελεί μεταξύ άλλων κύριο κ μεταφορικό συνεκτικό δεσμό του τόπου με όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Συνεπώς είναι, αν μη τι άλλο, άδικο να κρίνεται υπό το πρίσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων κ να γίνεται με τον τρόπο αυτό άθυρμα πολιτικής μεθοδολογίας.

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας Α.Ε. έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνία με κάθε πολίτη κ βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του Νομού μέσα στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου για την επίλυση οποιουδήποτε θέματος προκύψει.

Μας προκαλεί δυσμενή εντύπωση η κοινοβουλευτική παρέμβαση της κας Αικ. Παπανάτσιου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, δίχως να προηγηθεί καμία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, ώστε να ενημερωθεί κατάλληλα για τον τρόπο λειτουργίας μας. Η μέθοδος αντιμετώπισης της εταιρείας εκ μέρους της καταδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα εν όψει της εν δυνάμει προεκλογικής περιόδου και έρεισμα απόκτησης πολιτικής υπόστασης, κάτι το οποίο δεν συνυφαίνεται διαχρονικά με τον επαγγελματισμό και το ήθος μιας από τις καλύτερες εταιρείες από όλη την Ελλάδα.

Χωρίς καμία επικοινωνία με την εταιρεία καταλήγει σε στρεψόδικα συμπεράσματα και κάνει λόγο για “απαράδεκτη στάση” και “αποκλεισμό” των ορεινών και ημιορεινών περιοχών τους χειμερινούς μήνες από την πλευρά μας, κάτι που δεν τεκμαίρεται από πουθενά.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση θίγει πρωτίστως το κοινωνικό μας έργο, την ιστορία μας, τον επαγγελματισμό, τους εκατοντάδες εργαζομένους μας και φυσικά το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά σε κάθε πρόσκληση για διάλογο και κάθε αλλαγή προς το καλύτερο.

Είναι αναληθές ή οφείλεται σε παραπληροφόρηση το γεγονός ότι οι Δήμοι Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου διαμαρτυρήθηκαν για τα δρομολόγια, εξόν αν η κ. Αικ. Παπανάτσιου αυτοχρίστηκε εκπρόσωπος της εταιρείας κι απευθύνθηκαν σε εκείνη. Μόνο ο Δήμος Νοτίου Πηλίου απευθύνθηκε στη διοίκηση και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα δρομολογίων, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 2 (σε Μηλιές και Προμύρι) αλλά και για τις συνολικές προσπάθειες απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των δημοτών. Για το υποτιθέμενο πρόβλημα στον Δήμο Αλμυρού το πληροφορούμαστε πρώτη φορά, από την ερώτηση που κατατέθηκε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, αλλά διέλαθε της προσοχής της (ως μη όφειλε) ότι ακόμη βρίσκονται σε ισχύ εδώ και πάρα πολλούς μήνες τα υγειονομικά μέτρα και φυσικά ο περιορισμός στην πληρότητα των θέσεων ανά δρομολόγιο.

Λειτουργούμε αδιαλείπτως, μέχρι σήμερα, ακόμη και εν μέσω lockdown, με κατακόρυφη πτώση τζίρου, εκτελώντας αρκετά δρομολόγια με ελάχιστη ή ακόμα και μηδενική πληρότητα.

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας, είναι μία εταιρεία λαϊκής βάσης, η οποία αποτελείται από μεγάλο μέρος πολιτών της τοπικής κοινωνίας και καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να μπορέσει να είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, αλλά πρωτίστως απέναντι στους πολίτες. Παράλληλα, ενισχύει σημαντικά πληθώρα επαγγελματιών και εταιρειών της περιοχής μας, άρρηκτα συνδεδεμένων με το έργο της εταιρείας.

Μετά από 2 χρόνια, χωρίς ουσιαστική επιβατική κίνηση, το ζητούμενο της κας Αικ. Παπανάτσιου και των υπόλοιπων βουλευτών του Νομού θα έπρεπε να είναι πώς αυτή η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει μετά την πανδημία και πώς θα μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, συνεχίζοντας να προσφέρει τις ίδιες, άρτιες υπηρεσίες της.

Την ίδια στιγμή που το Υπεραστικό ΚΤΕΛ επλήγη λόγω της υγειονομικής κρίσης, όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι, καταβάλει τιτάνια προσπάθεια να ανταπεξέλθει με προγραμματισμένες επενδύσεις σε τροχαίο υλικό, εκσυγχρονισμό υποδομών και ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλετε να συμβάλετε κα Παπανάτσιου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εκτελούμε δεκάδες δρομολόγια, πέραν αυτών που υποχρεούμεθα βάσει της νομοθεσίας να διεξάγουμε, με επιβαρυντικό κόστος για την εταιρεία μας (απασχόληση οδηγού, καύσιμα, φθορές).

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, παρά την μεγάλη ζημία, αναλογιζόμενο τις ανάγκες των πολιτών, καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες εξυπηρέτησης τους, την ώρα που θα μπορούσε να εκτελεί, βάσει νόμου, το 1/5 των δρομολογίων, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Με δεδομένη την οικονομική και κοινωνική κατάσταση δίκαιο θα ήταν να τεθεί θέμα επιδότησης επιπλέον δρομολογίων

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μία άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της Μαγνησίας και πάντα με αίσθημα ευθύνης επιλύουμε τα όποια ζητήματα ανακύπτουν.

Συνεπώς, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε αφήσει κανέναν προορισμό άνευ οδικής κάλυψης, είμαστε υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχών, εργαζόμαστε πάντα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του Νομού μας.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί του, οι οποίοι ανέκαθεν αγωνίζονταν για την επιβίωση και την ανάπτυξη του, με επίκεντρο τον πολίτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου