ΤΟΠΙΚΑ

Υδροπονική επένδυση 26 εκ. στην Μαγνησία μέσω ΗΠΑ

υδροπονική-επένδυση-26-εκ-στην-μαγνησία-159071

Το πράσινο φως από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πήρε η επένδυση που πραγματοποιεί στην Ελλάδα το αμερικανικό fund, Aurarius Investment Group, μέσω της Υδρανθός ΙΚΕ.

Όπως πληροφορούμαστε, αυτή αφορά στην εκπόνηση γεωτεχνικής έρευνας με δειγματοληπτικές γεωτρήσεις και ερευνητικά φρέατα, για την ίδρυση υδροπονικής θερμοκηπιακής μονάδας με ΣΗΘΥΑ στη θέση Μαμαλέικα, ενώ θα συνδυαστεί και με την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΣΗΘΥΑ, εγκατεστημένης ισχύος 9,6 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 9,6 MW στην ίδια θέση.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, που πρόκειται να ενταχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού νόμου, όπως αναφέρεται στο φάκελο της Υδρανθός, είναι €25,6 εκατ., με την εταιρεία να λαμβάνει ενίσχυση επιχορήγησης σχεδόν €9 εκατ.

Η AURARIUS

Η Aurarius του Ελληνοαμερικανού, Mario Rizos, μέσω της εταιρείας, Υδρανθός ΙΚΕ, σκοπεύει να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο υδροπονικών εκμεταλλεύσεων, σε συνδυασμό με ενεργειακά εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ν. Ευρώπης, με στόχο την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας λαχανικών, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη και ασφαλή υδροπονική τεχνολογία θερμοκηπίου, στοχεύοντας, τόσο στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, όσο και στις οικονομικές αποδόσεις.

RIZOS ΚΑΙ ΔΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ FUND

Το Aurarius Investment Group έχει έδρα την Ουάσιγκτον και ιδρύθηκε το 2011, με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων που σχετίζονται με βιώσιμες μορφές αγροτικής παραγωγής, καθώς και με τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας με περιορισμένη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Ιδρυτής και CEO του fund είναι ο ελληνοαμερικανός, Mario Rizos, ενώ καθήκοντα Operations & Regulatory Oversight έχει αναλάβει ο ομογενής Κώστας Δρίμερης, General Manager στην Αττική Οδό.

Ο Mario Rizos είναι Πολιτικός Μηχανικός, με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη, έναρξη και λειτουργία μεγάλων έργων υποδομής και γεωργικών έργων υψηλής τεχνολογίας. Διαθέτει εμπειρία, που ξεπερνά τα 25 χρόνια, πάνω στη μηχανική και τη διαχείριση έργων υποδομής σε όλο τον κόσμο. Έχει διαχειριστεί μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και κατασκευές σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Κώστας Δρίμερης μπήκε στη διοικητική ομάδα του Aurarius Investment Group, έχοντας 28 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλα έργα παραχώρησης (BOT, BOOT) στην Ευρώπη, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έργο €1,25 δισ. και η Αττική Οδός, έργο €1,3 δισ. Ο κ. Δρίμερης είχε ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό, τον έλεγχο και τη διαπραγμάτευση οικονομικών όρων, συμφωνιών και κανονισμών, σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης και λειτουργίας των παραπάνω μεγάλων έργων BOOT.

Z.H. thessaliaeconomy.gr (από Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου