ΤΟΠΙΚΑ

Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Καππαδούκας

εκοιμήθη-ο-π-δημήτριος-καππαδούκας-159023

Σε ηλικία 87 ετών εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Καππαδούκας.

Ο π. Δημήτριος γεννήθηκε στην Γλώσσα Σκοπέλου το 1935 και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο αρρένων Βόλου και το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Βόλου. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1961 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό. Τα έτη 1974 και 1983, αντιστοίχως, έλαβε από τον Μακαριστό Ποιμενάρχη μας και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το χάρισμα της Πνευματικής Πατρότητος και το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Υπηρέτησε, κατά σειρά, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου και Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, όπου διέπρεψε και ως υπεύθυνος του ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Υπήρξε Κληρικός απλός, ευπροσήγορος, ταπεινός και αγαπητικός προς όλους, αληθινός πατέρας, με πνεύμα θυσιαστικό, φιλόθεο και φιλάγιο. Ως εφημέριος στον Άγιο Λαυρέντιο, υπήρξε το ακλόνητο στήριγμα και ο ακάματος εργάτης των κατασκηνώσεων της Τοπικής μας Εκκλησίας, λειτουργώντας ως συμπαραστάτης των στελεχών και των κατασκηνωτών, δίδοντας λαμπρό παράδειγμα φιλόστοργου λευίτου.

Ο π. Δημήτριος αποσύρθηκε το 2001 από την ενεργό υπηρεσία, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια καρποφόρου ιερατικής διακονίας.

Το 2003, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, αναγνωρίζοντας την μεγίστη προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας-Βόλου, με την οικογένεια να ζητάει αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας- Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου