ΤΟΠΙΚΑ

Δεν συμπληρώνουν τα φύλλα αξιολόγησης

δεν-συμπληρώνουν-τα-φύλλα-αξιολόγηση-158617

Κανένας από τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου δεν παρέδωσε φύλλο αξιολόγησης. Το 99,7% των εργαζομένων εξουσιοδότησε το Σύλλογο Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες διαμαρτυρίας για τη μη εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Γιαννακό, η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμαρτυρία είναι καθολική. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου παρέδωσε ως όφειλε τα μέτρα της αξιολόγησης που μοιράστηκαν στους εργαζόμενους όμως κανένας δεν τα συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή οι προϊστάμενοι των Τμημάτων που οφείλουν να παραλάβουν τα φύλλα για να προχωρήσει η διαδικασία είναι υπό την τρομοκράτηση του Νόμου που απειλεί με κυρώσεις.

Στον αγώνα τους κατά του μέτρου της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι έχουν στο πλευρό τους τους γιατρούς, αφού ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών στο ΓΝΒ έχει εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης.

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία με ανάρτησή της στο διαδίκτυο θέτει τα εξής ερωτήματα:
«Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή της αξιολόγησης του έτους 2013 αφού είναι μεταβατική και δεν έχει επιπτώσεις στο βαθμολόγιο, το μισθολόγιο αλλά και στις διαθεσιμότητες – απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων;
Γιατί θεσμοθετείται η προώθηση της αξιολόγησης χωρίς αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων η οποία εξασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή τους στις υπηρεσιακές μεταβολές και αποτελεί συστατικό στοιχείο στον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης;
Δεν μας ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» με την διάταξη ότι η Αξιολόγηση του έτους 2013 δεν λαμβάνεται υπόψιν για την αποτίμηση των προσόντων προς διαθεσιμότητα – απόλυση και δεν επιφέρει καμία δυσμενή έννομη συνέπεια μισθολογική ή υπηρεσιακή;
Εάν τα πιστεύουν όλα αυτά γιατί επιμένουν στην εφαρμογή του κατάπτυστου συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης;».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει: «Η πραγματικότητα είναι ότι μεθοδεύουν «να φτιάξουν νέα δεξαμενή απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων για τις ορέξεις της ΤΡΟΪΚΑ».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου