ΤΟΠΙΚΑ

Τη συγκομιδή τους καλούνται να δηλώσουν οι αμπελουργοί

τη-συγκομιδή-τους-καλούνται-να-δηλώσο-158558

Δήλωση συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι της Μαγνησίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων υπενθυμίζει στους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου την υποχρέωσή τους να υποβάλλουν τη δήλωση συγκομιδής σταφυλιών από 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η δήλωση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υποχρέωση υποβολής της δήλωσης έχουν οι αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα στρέμμα αμπέλι ενώ απαλλάσσονται οι αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους, εφόσον όμως καταθέσουν «Δήλωση παραγωγής».

Σε περιπτώσεις όπως, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, κλπ. υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής.

Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη υποβολή της δήλωσης, συνεπάγεται αποκλεισμός του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό), μέτρα της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402 για περισσότερες πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου