ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες ΟΕΒΕΜ για τις εισφορές

διαμαρτυρίες-οεβεμ-για-τις-εισφορές-158545

Δυσαρέσκεια από τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κυβέρνηση

Φωτιές άναψε στους επαγγελματοβιοτέχνες η συμφωνία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά, με την κυβέρνηση για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο 1 – 1,5%. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας δέχτηκε χθες πλήθος διαμαρτυριών, παραπόνων και προβληματισμών από επαγγελματίες, οι οποίοι δήλωσαν δυσαρεστημένοι για τα αποτελέσματα της επίμαχης συνάντησης.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, είπε ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις, καθώς οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες εργοδοτικές εισφορές, όχι να δεχτούν και αύξηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, στις 7 το απόγευμα για να συζητήσει το ασφαλιστικό και να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει απέναντι στις νέες εξελίξεις.

Ο κ. Πλαστάρας διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ, ούτε από το προεδρείο της.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, συμμετείχε στη συνάντηση προκειμένου να διατυπώσει τις θέσεις για το ασφαλιστικό (πάγωμα παλαιότερων οφειλών, μεταφορά των οφειλών μετά το τέλος του εργασιακού βίου κτλ.), αλλά και να συζητήσει αναπτυξιακά, επενδυτικά και φορολογικά θέματα.

Ο κ. Καββαθάς είπε ότι εάν δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις και εάν διαμορφωθεί ένα επενδυτικό κλίμα ικανό και σταθερό, τότε η ΓΣΕΒΕΕ θα μπορέσει να συμφωνήσει με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ διευκρίνισε ότι αυτή η αρχική τοποθέτηση του προέδρου θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι τις προτάσεις της κυβέρνησης. «Δεν εκπροσωπεί τη ΓΣΕΒΕΕ ούτε ο Καββαθάς ούτε ο Πλαστάρας αλλά τα ανώτατα όργανά της» είπε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Χριστοδουλάκης η πόρτα του γραφείου γκρεμίστηκε. Ο ίδιος τόνισε ότι η Μαγνησία εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ με δύο μέλη και οι επαγγελματοβιοτέχνες θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θέματα που είναι σε βάρος τους δεν θα περάσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου