ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίωρες διακοπές εργασιών οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου

σε-δίωρες-διακοπές-εργασιών-οι-δικαστ-158533

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις προσωπικού

Σε δίωρες προειδοποιητικές διακοπές εργασιών ακροατηρίων και όλων των εργασιών στο διάστημα από τις 9 έως τις 11 το πρωί προχωρούν από μεθαύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 με συνελεύσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού οι δικαστικοί υπάλληλοι Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, ακολουθώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Στόχος των κινητοποιήσεων είναι η ανάδειξη (πέραν των θεσμικών, οικονομικών) των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου και της Γραμματείας των Δικαστηρίων, που προκύπτουν κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, η οποία πήρε τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κ.α.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εξαγγελία για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζει τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό (3.200 κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων). Οι ίδιοι υπενθυμίζουν την απόφαση του συνεδρίου τους να μη συμμετέχουν σε διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την απόφαση να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων). Παλεύουμε με όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ενάντια στις προθέσεις της, για το ξήλωμα των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών κλπ. κατακτήσεων που έχουν απομείνει» προσθέτουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου