ΤΟΠΙΚΑ

Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας: Να παρέμβει το υπουργείο

ομοσπονδία-εργαζομένων-χημικής-βιομ-158509

Για την απαίτηση του ΙΜΑΝΤΑ να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή με αποδοχή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στο Βόλο

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος στον ΙΜΑΝΤΑ. Η ΟΕΧΒΕ καταγγέλλει ως «αδιόρθωτη και παράλογη την πρακτική της διοίκησης της CONTITECH ΙΜΑΣ Α.Ε. να απαιτεί από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

«Για μας, είναι βέβαιο ότι το όλο κλίμα που δημιουργεί η διοίκηση της εταιρείας στοχεύει σε προσλήψεις νέων εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις και φοβισμένοι και αδύναμοι να υπακούουν στον αφέντη» επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και ζητά από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει θέτοντας τους προ των ευθυνών τους υπογραμμίζοντας ότι «το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, έχει υποχρέωση και καθήκον να δείξει την παρουσία του».

Το σωματείο στο εργοστάσιο του Βόλου συνεδρίασε χθες και αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου να συνεχιστεί η διαβούλευση με την εταιρεία θεωρώντας ότι δεν θα πρέπει να απευθύνονται τελεσίγραφα στο προσωπικό που, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Νίκος Μπουρούς, «έχει βάλει πλάτη» προκειμένου η εταιρεία στα χρόνια της κρίσης να παραμείνει όρθια.

Παράλληλα το σωματείο προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναδείξει το όλο θέμα επιδιώκοντας συμμαχίες στην τοπική κοινωνία

Στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι στον ΙΜΑΝΤΑ έχουν στοχοποιηθεί από την εργοδοσία και υπενθυμίζει ότι το προσωπικό του εργοστασίου έχει κερδίσει στα δικαστήρια απόφαση όταν η εταιρεία επιχείρησε να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία μονομερώς. «Δύο δικαστικές αποφάσεις, στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο, ήταν κόλαφος γι’ αυτούς και υπέρ των εργαζομένων. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι οι κύριοι αυτοί, πήραν ένα μήνυμα και θα έβαζαν στην άκρη τις εγωκεντρικές συμπεριφορές ακολουθώντας το δρόμο της σύνεσης και του διαλόγου.

Πιστεύαμε ότι θα κατανοούσαν πως το διευθυντικό δικαίωμα δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη λογική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε» σημειώνει η ΟΕΧΒΕ παρατηρώντας ότι «παραμένουν αδιόρθωτοι και απαράλλακτοι, ζητάνε τα πάντα από τους εργαζόμενους, εκβιάζουν και προβάλουν τη λογική, είτε αποδέχεστε να δουλεύετε ως σκλάβοι σε γαλέρα είτε το εργοστάσιο μεταφέρεται σε άλλη χώρα». Οσον αφορά τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση και τις προτάσεις που ζητά να γίνουν αποδεκτές η CONTITECH ΙΜΑΣ η Ομοσπονδία τονίζει ότι «πρόκειται για ακατανόητη απαίτηση εκ μέρους της εταιρείας να ζητά από το προσωπικό να αποδεχθεί και να υπογράψει ένα βάρβαρο και απεχθές μέτρο σε κείμενο συλλογικής σύμβασης» και εκτιμά ότι η επιμονή της εργοδοσίας «δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης όταν θεωρεί ότι κάθε διαπραγμάτευση τελείωσε και μετά το πέρας του τριμήνου της μετενέργειας θα αναπροσαρμοστούν οι μισθοί των εργαζομένων περιλαμβάνοντας μόνο το βασικό μισθό ή το ημερομίσθιο και τα τέσσερα επιδόματα, για όσους τα δικαιούνται, όπως αναφέρονται στις μνημονικές συμφωνίες».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου