ΤΟΠΙΚΑ

Στα δύο… σπάνε τα μπλόκα των αγροτών της Μαγνησίας

στα-δύο-σπάνε-τα-μπλόκα-των-αγροτών-τ-15851

Στα δύο σπάνε οι αγρότες της Μαγνησίας αφού χθες μετά την «άκαρπη» συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οι αγρότες από το μπλόκο του Αερινού τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα αποχωρήσουν από το μπλόκο τους ενώ αντίθετα οι αγρότες από το μπλόκο του Αλμυρού αποφάσισαν χθες μετά την Γενική Συνέλευση να αποχωρήσουν από το μπλόκο τους σήμερα στις 11 το πρωί, αφού όπως τόνισαν διαπίστωσαν την αδυναμία των συνδικαλιστών αγροτών να διεκδικήσουν με επιτυχία τα αιτήματα του κλάδου τους.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Οι αγρότες της Μαγνησίας μετά τη συνάντηση με το Κυβερνητικό κλιμάκιο, είχαν άμεση ενημέρωση για το τι ειπώθηκε μεταξύ υπουργών και αγροτών ωστόσο μετά το τέλος της συνάντησης και το «άκαρπο» αποτέλεσμα αφού δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα 16 αιτήματα που του έθεσε ο αγροτικός κόσμος.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι αγρότες του μπλόκου Αερινού σε συνεργασία με τους αγρότες της Νίκαιας αποφάσισαν να συζητήσουν σήμερα το μέλλον των κινητοποιήσεων, αφού δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης των αγροτών με το Κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο του Αερινού κ. Αγγελής αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι καθοριστική για τις κινητοποιήσεις τους, «Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως θα κινηθούμε ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση για αποχώρηση από το μπλόκο μας στο Αερινό. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με τους συναδέρφους μας στη Νίκαια και θα πάρουμε αποφάσεις από κοινού», καταλήγει ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά οι αγρότες από το μπλόκο τους Αλμυρού αποφάσισαν να αποχωρήσουν σήμερα στις 11 το πρωί από το μπλόκο τους αφού διαπίστωσαν την αδυναμία της Κυβέρνησης να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο αλλά και την αδυναμία των συναδέρφων τους αγροτών να διεκδικήσουν με τον σωστό τρόπο τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου Αλμυρού κ. Νανάς ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Οι αγρότες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο μπλόκο Αλμυρού λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που προέκυψαν διαπίστωσαν την αδυναμία της Κυβέρνησης να παράγει πολιτική για τον αγροτικό τομέα με σκοπό την πρόοδο της υπαίθρου και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα διαπιστώσαμε την αδυναμία σωστής διεκδίκησης από τους αγρότες συνδικαλιστές στα προβλήματα τους κλάδου γι’ αυτό αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων μας από την επαρχία του Αλμυρού και την αποχώρηση μας από το μπλόκο», κατέληξε ο κ. Νανάς.

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε «ελπίζουμε η χρονιά να μας δώσει την δυνατότητα να καλλιεργήσουμε γιατί όπως προκύπτει κάτι τέτοιο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου