ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος:«Ο μισθός τελειώνει στα μισά του μήνα, αλλά η Κυβέρνηση λέει όχι σε μέτρα στήριξης»

μεϊκόπουλοςο-μισθός-τελειώνει-στα-μ-158466

Κριτική για την μη αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση κάνει με δήλωση του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Η ακρίβεια σαρώνει για τα καλά το εισόδημα των πολιτών για τους οποίους το «σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας», η εξάντληση, με άλλα λόγια, του μισθού τους την τρίτη εβδομάδα του μήνα, αποτελεί τη νέα κανονικότητα.

Οι μύθοι της Κυβέρνησης για παροδικές ανατιμήσεις, παροδική αύξηση του πληθωρισμού και αυτορρύθμιση της αγοράς κατέρρευσαν αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια της να λάβει μέτρα στήριξης και την απροθυμία της να προστατεύσει τους πολίτες από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Το «αόρατο χέρι» της αγοράς, στο οποίο ορκίζεται η Κυβέρνηση, όντως λειτούργησε, αλλά προς το συμφέρον των καρτέλ και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Τη στιγμή που άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 1.167 ευρώ, όλες οι προτάσεις για μέτρα που θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά προσκρούουν στην επίμονη άρνηση της Κυβέρνησης που λέει όχι στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όχι στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όχι στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μην ξεφύγει η χώρα δημοσιονομικά.

Η φαιδρότητα των επιχειρημάτων που επικαλείται για να δικαιολογήσει την απραξία της εξοργίζει. Από την προκλητική δήλωση ότι «η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα ευνοούσε τους πλούσιους, διότι στην Ελλάδα αυτοκίνητο έχουν οι πλούσιοι» μέχρι το ότι οι μειώσεις των φόρων δε θα σήμαινε ότι θα πληρώναμε φθηνότερα στο σουπερμάρκετ και τη βενζίνη, είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Με 2 ευρώ το λίτρο, στην Ελλάδα, που βρίσκεται στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης, παράλληλα καταγράφει πρωτιές στην υψηλότερη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και το ακριβότερο καλάθι στην Ευρώπη, η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού είναι μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στη Λιθουανία. Έτσι αντιλαμβάνεται την «καταπληκτική ποιότητα ζωής» ο κ. Μητσοτάκης, σε μια χώρα ακριβή σε όλα και φθηνή στους μισθούς.

Τι μπορεί, όμως, να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση που σφυγμομετρεί την κατάσταση της κοινωνίας με τις selfies που τραβάνε οι Υπουργοί της στα σουπερμάρκετ; Τι μπορεί να περιμένεις κανείς, όταν αρνείται τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα που θα κοστίσει 1,5 δις ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά μοιράζει γενναιόδωρα 5 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση που δε βλέπει την ανάγκη να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, αλλά εισηγείται να αυξηθούν οι μισθοί των golden boys του Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ πάνω από 8.000 ευρώ;

Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από την Κυβέρνηση, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ξεκαθαρίζοντας ότι: «Θα πρέπει να μαζευόμαστε και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας σταδιακά θα αποσύρονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου