ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες για τα πλαστά έγγραφα σε 4 Σύριους και μία Νιγηριανή

καταδίκες-για-τα-πλαστά-έγγραφα-σε-4-σύρ-158411

«Ερχονται εδώ για να βρουν μία ασφαλή γη στο εξωτερικό». Αυτό τόνισαν χθες στο Δικαστήριο οι τέσσερις Σύριοι που συνελήφθησαν προχθές στο Αεροδρόμιο Σκιάθου μαζί με μία 19 Νιγηριανή για παράνομη είσοδο στη χώρο και πλαστογραφία.

Οι τέσσερις Σύριοι και η Νιγηριανή καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή έκαστος, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.500 ευρώ.

Κατά την απολογία τους προέκυψε ότι ο συλληφθέντες είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με διαφορετικό τρόπο. Οι περισσότεροι πάντως προμηθεύτηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα πληρώνοντας ποσά 100 και 250 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Στην Ομόνοια και σε μία περίπτωση στην Καλλιθέα οι κατηγορούμενοι πλήρωσαν αλλοδαπούς που προσφέρθηκαν δήθεν να τους βοηθήσουν να φύγουν στο Εξωτερικό.

Η 19χρονη Νιγηριανή αντίστοιχα υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι επισκέφθηκε την Ελλάδα με βίζα πριν από δύο χρόνια. Είπε ότι δεν θέλει να γυρίσει στην πατρίδα της γιατί δεν έχει οικογένεια. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι θέλει να φύγει στο Εξωτερικό καθώς στην Ελλάδα δεν έχει συνεχή εργασία.

Τα πλαστά χαρτιά που είχε στην κατοχή της είπε ότι της τα έδωσε ένας κύριος που ήθελε να τη βοηθήσει χωρίς να πληρώσει χρήματα. Στις επίμονες ερωτήσεις του Δικαστηρίου για το όνομά της καθώς σύμφωνα με τα χαρτιά της έχει δύο ονόματα δεν μπόρεσε να δώσει πειστική εξήγηση.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους πέντε κατηγορουμένους για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία. Εξάλλου κατά την ακροαματική διαδικασία όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι γνώριζαν πως τα χαρτιά που είχαν στα χέρια τους ήταν πλαστά.

Καθώς οι συλληφθέντες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, η ποινή επιβλήθηκε με αναστολή. Εξάλλου λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα τους, το Δικαστήριο τους έδωσε προθεσμία για να απελαθούν.

Οι καταδικασθέντες θα πέταγαν για Βενετία όταν κατά τον ταξιδιωτικό έλεγχο υπέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά χαρτιά με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου