ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίζεται σήμερα ο Δημ. Εσερίδης

ορκίζεται-σήμερα-ο-δημ-εσερίδης-158190

Στην τελική ευθεία για την ανάληψη των καθηκόντων μπαίνουν οι νέες δημοτικές αρχές της Μαγνησίας. Πρεμιέρα στις ορκωμοσίες θα κάνει σήμερα 20 Αυγούστου η νέα δημοτική αρχή Αλμυρού, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Εσερίδη, που ορκίζεται στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Τις επόμενες ημέρες διαδοχικά αναμένονται να πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες ορκωμοσίες στα νέα δημοτικά συμβούλια της Μαγνησίας.

Από 1η Σεπτεμβρίου οι νέες δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν και επίσημα καθήκοντα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ειδικότερα:

Στις 29 Αυγούστου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας για τη νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Βόλου, με επικεφαλής τον κ. Αχιλλέα Μπέο, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα της ορκωμοσίας.

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Ζαγοράς, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, με επικεφαλής τον Πατή Κουτσάφτη.

Στις 31 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Ρήγα Φεραίου, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Νασίκα.

Το Σάββατο 23 Αυγούστου στις 8.30 το απόγευμα στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Μπούρτζι, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Σκιάθου, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο.

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα Ξενία στη Σκόπελο θα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή Σκοπέλου, με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Βασιλούδη.

Δεν όρισαν ημερομηνία ορκωμοσίας

Οι μόνο δήμοι της Μαγνησίας, οι οποίοι δεν έχουν ορίσει ακόμη τελετή ορκωμοσίας είναι ο δήμος Νοτίου Πηλίου και ο δήμος Αλοννήσου.

Πρόκειται για τους ΟΤΑ στους οποίους επανεκλέχτηκαν δήμαρχοι οι κ. Νίκος Φορτούνας και κ. Πέτρος Βαφίνης αντίστοιχα.

Ως πιθανή ημερομηνία για την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου είναι αυτή της 27η Αυγούστου ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΚΕΓΕ στην Αργαλαστή.

Τέλος στο δήμο Αλοννήσου, στον οποίο ο κ. Πέτρος Βαφίνης ανανέωσε τη θητεία του για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ορκωμοσία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 29 Αυγούστου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ορκίζεται η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας

Στις 29 Αυγούστου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πρόκειται να ορκιστεί η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου. Στο τιμόνι της περιφέρειας Θεσσαλίας, παραμένει ο κ. Κώστας Αγοραστός, που θα κληθεί να συνεχίσει το έργο του για τη νέα πενταετία που ξεκινά. Μετά την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής, θα ακολουθήσει η συγκρότηση σε σώμα του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου