ΤΟΠΙΚΑ

Από αδύναμο έως ανύπαρκτο το σήμα κινητών στο Πήλιο

από-αδύναμο-έως-ανύπαρκτο-το-σήμα-κινη-158177

Πρόβλημα στον τουριστικό κλάδο του Ανατολικού και του Νοτίου Πηλίου αποτελεί το ισχνό σήμα της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ, σύμφωνα με επαγγελματίες ξενοδόχους.

ρεπορτάζ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Πολλοί είναι οι ξενοδόχοι οι οποίοι γίνονται δέκτες παραπόνων από τους επισκέπτες των περιοχών του Ανατολικού και του Νοτίου Πηλίου καθώς, σε πολλά σημεία, το σήμα της κινητής τηλεφωνίας κάποιων εταιρειών αλλά και των υπηρεσιών διαδικτύου που διαφημίζουν ότι παρέχουν στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας είναι από αδύναμο έως τελείως ανύπαρκτο.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, αναφέρει ότι οι τουρίστες εκφράζουν συχνά τη δυσαρέσκειά τους για το πρόβλημα που παρατηρείται τόσο με το σήμα της κινητής τηλεφωνίας όσο και με το wifiώστε να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς το σήμα. «Είναι πρόβλημα για την εποχή που ζούμε να μην υπάρχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα και από τη στιγμή που αυτά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζαφείρης.

Κάποιες παραλιακές περιοχές του Νοτίου Πηλίου, κυρίως αυτές που βρίσκονται από την πλευρά του Αιγαίου, είναι «νεκρές» όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το γραμματέα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Πάρη Κονιόρδο. «Στο χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου, το οποίο διαθέτει 3.500 κρεβάτια, δεν υπάρχει πρόσβαση στο ασύρματο ίντερνετ όπως, επίσης, και σε κάποια παράλια της περιοχής με αποτέλεσμα να χάνουμε πελάτες για αυτό το γεγονός» δήλωσε ο κ. Κονιόρδος.

Πρόβλημα, επίσης, αποτελεί και σε ορισμένα σημεία όπου το κινητό τηλέφωνο ξαφνικά δε πιάνει σήμα εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής. Κάποιοι τουρίστες παίρνουν τα βουνά προκειμένου να πιάσουν σήμα και να μιλήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να μη διακοπεί η κλήση από το ασθενές σήμα. «Εχουμε κάνει δράσεις ως Ενωση Ξενοδόχων για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων αλλά μένουμε με τις υποσχέσεις καθώς δεν έχουμε δει λύσεις» ανέφερε ο κ. Κονιόρδος.

Σύμφωνα με υπάλληλο γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, η κάλυψη του σήματος είναι αδύναμη σε κάποια σημεία του Ανατολικού Πηλίου, όπως στον Αη Γιάννη, γεγονός στο οποίο συμβάλλει η μορφολογία του εδάφους αλλά και η ύπαρξη ή μη παρεμβαλλόμενων εμποδίων.

Σχεδιαστικό πρόβλημα

Υπάλληλος άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ανέφερε ότι το σημείο του Ανατολικού Πηλίου εντοπίζει πρόβλημα σχεδιασμού από την εταιρεία όσον αφορά το σήμα. Σύμφωνα με την ίδια, το σήμα εξαρτάται τόσο από τη μορφολογία της περιοχής όσο και από τη ζήτηση των πελατών, οι οποίοι αυξάνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ενίσχυση της κάλυψης του σήματος είτε με την προσθήκη κεραιών είτε με την αλλαγή της θέσης κάποιας κεραίας. «Αναμένεται ορατή βελτίωση τις επόμενες εβδομάδες με κορύφωση τους επόμενους μήνες καθώς η σχεδιαστική διαδικασία είναι χρονοβόρα» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η υπάλληλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου