ΤΟΠΙΚΑ

Στη δουλειά και μετά τα… 65 στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

στη-δουλειά-και-μετά-τα-65-στο-νομαρχια-157896

Ενας στους δύο δημοσίους υπαλλήλους στο Βόλο παραμένει στη δουλειά, παρά το γεγονός ότι έχει κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης για να μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Με βάση το σημερινό μισθολόγιο και τις αποδοχές τους, οι περισσότεροι υπολογίζουν ότι εάν συνταξιοδοτηθούν τώρα θα δούνε το οικογενειακό τους εισόδημα, ψαλιδισμένο κατά τουλάχιστον 300 ευρώ. Χωρίς σε αυτές τις απώλειες να συνυπολογίζονται οι όποιες μειώσεις θα υποστούν με βάση το νέο ασφαλιστικό.

Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια και προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, υπολόγιζαν τον ασφαλιστικό τους βίο και ανάλογα με τις μεταβατικές διατάξεις, επέλεγαν να αποχωρήσουν από την εργασία τους έχοντας όμως κατοχυρώσει συγκεκριμένο ποσό σύνταξης.

Μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές όμως οι συντάξεις, ειδικά σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο κλάδος των ασφαλιστικών ταμείων, οι συντάξιμες αποδοχές, έχουν υποστεί σοβαρές περικοπές με αποτέλεσμα, πλέον υπάλληλοι που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα να προτιμούν να παραμείνουν ενεργοί στην υπηρεσία τους, επιλέγοντας έτσι τις μηνιαίες αποδοχές του δημοσίου που σε σύγκριση με τη σύνταξη είναι σαφώς πιο βελτιωμένες.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις διαφόρων υπηρεσιών η ψαλίδα μεταξύ ενεργούς υπηρεσίας και σύνταξης αγγίζει μέχρι και τα 300 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μία μέση οικογένεια.
Τέλος, υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία που διατηρεί το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ότι μέσα στο 2015 ένα μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που κατοχύρωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 18 Αυγούστου μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, κατέθεσε δήλωση παραμονής στην υπηρεσία, μέχρι νεωτέρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου