ΤΟΠΙΚΑ

Προς αποκατάσταση ζημιές στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς -Μουρεσίου από χιονοπτώσεις

προς-αποκατάσταση-ζημιές-στο-οδικό-δί-157868

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό η διενέργεια ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο από τις χιονοπτώσεις.

Μεταξύ αυτών που υπεγράφησαν από τον κ. Αγοραστό είναι και το έργο «Άμεση αποκατάσταση ζημιών προκληθεισών από χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου)», προϋπολογισμού 1.000.000,00€.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι οποίες προκλήθηκαν από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο των μηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ των ετών 2016 – 2017 αντιστοίχως και σύμφωνα με την με αρ.πρωτ.78/20-01-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (από χιονοπτώσεις –παγετό) ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οι συνθήκες παγετού και σφοδρών χιονοπτώσεων είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων.

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπεται να γίνει κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για τη συγκράτηση των πρανών , θα αποκατασταθούν φρεάτια καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, , καθώς και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου. Επίσης θα γίνουν, αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης και βάσης του οδοστρώματος ό,που απαιτείται, αποκατάσταση των βλαβών των ασφαλιστικών στρώσεων του οδοστρώματος ό,που απαιτείται και αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη τόνισε «Με αυτές τις παρεμβάσεις, κάνουμε ακόμη πιο ασφαλές το οδικό δίκτυο του Νομού μας. Προχωρούμε χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητά μας. Σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Υπηρεσίες μας και τους Δημάρχους, προχωρούμε άμεσα στις εργασίες αποκατάστασης ζημιών, προκειμένου να μην ελλοχεύουν κίνδυνοι για κατοίκους και επισκέπτες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου