ΑΛΜΥΡΟΣ

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον Ναύσταθμο του πολεμικού ναυτικού στον Αλμυρό

προχωρούν-οι-διαδικασίες-για-τον-ναύσ-157615

Το Δ.Σ. αποφασίζει για την παραχώρηση έκτασης για την υλοποίηση του έργου

Προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η δημιουργία ναύσταθμου του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού καλείται να συνεδριάσει στις 16 Φεβρουαρίου στις 18:30 με αποκλειστικό θέμα την επ’ αόριστον παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Συγκεκριμένα, το θέμα συζήτησης είναι η παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης, χωρίς αντάλλαγμα για χρόνο αόριστο, δημοτικής έκτασης στην περιοχή Τσιγγέλι της Κοινότητας Ευξεινούπολης στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την ανάπτυξη υποδομών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται, πως για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έχει ενημερώσει ήδη ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μετά από συνάντηση που είχε στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στη συνάντηση είχε προκύψει ότι το Πολεμικό Ναυτικό ενδιαφέρεται για την κατασκευή mini ναύσταθμου στον Παγασητικό, απόφαση η οποία βασίζεται στο νέο αμυντικό δόγμα, το οποίο εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ.

Η θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού κρίνεται κατάλληλη με βάση τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών μελετών, ενώ επίκειται και η έναρξη των οριστικών μελετών, η εκπόνηση των οποίων υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε ένα με δύο χρόνια από σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού άμεσα.

Επισημαίνεται ότι η λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Αλμυρού σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζει την εκπόνηση των μελετών ή και την υλοποίηση του έργου αργότερα, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση. Οπότε, ο Δήμος Αλμυρού μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει τις επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο.

Το έργο της κατασκευής του ναύσταθμου θα κοστίσει από 60.000.000 έως 100.000.000 ευρώ, κονδύλιο που θα προσδιοριστεί ακριβώς από τις οριστικές μελέτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου