ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε ο Θανάσης Ψιώτας

πέθανε-ο-θανάσης-ψιώτας-15733

Συναισθήματα θλίψης προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου ποτοποιού Θανάση Ψιώτα, ο οποίος έφυγε χθες σε ηλικία 82 ετών.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα σε επαγγελματικό, συνδικαλιστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Θανάσης Ψιώτας, επιτυχημένος επαγγελματίας και άριστος οικογενειάρχης, ήταν επίλεκτο μέλος της τοπικής κοινωνίας και εξέφραζε έμπρακτα το έντονο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του Βόλου.

Συνέδεσε την επιτυχημένη του επαγγελματική διαδρομή με το ποτοποιείο που δημιούργησε ο πατέρας του Σπύρος το 1936 και το οποίο διατήρησε έως και το 2000, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, συνεχίζοντας ωστόσο με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό τις πολυάριθμες κοινωνικές του δραστηριότητες.

Διετέλεσε επί σειρά ετών σημαίνων παράγοντας του Επιμελητηρίου, του ΤΕΒΕ, της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, του Ναυτικού Ομίλου Βόλου ΝΟΒΑ και πολλών ακόμη Συλλόγων, που είναι φύσει αδύνατο να χωρέσουν σε λίγες γραμμές.

Φιλόμουσος με άποψη και γνώση γύρω από την μουσική, ήταν παράλληλα ένθερμος φίλος του πολιτισμού, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσονταν στην πόλη.

Συνέχισε με σεβασμό και συνέπεια τα επαγγελματικά βήματα που χάραξε ο πατέρας του, δουλεύοντας με μεράκι και αφοσίωση επί πολλά χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια δώρισε το αρχείο της οικογενειακής επιχείρησης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας. Το οπτικοποιημένο υλικό που δημιουργήθηκε για την ιστορική επιχείρηση Ψιώτα παρουσιάστηκε πέρυσι στο πλαίσιο της κοπής πίτας των ΓΑΚ και αποτελεί σημαντικό τεκμήριο της τοπικής ιστορίας. Ο εξαιρετικά δραστήριος, μέχρι το τέλος της ζωής του, Θανάσης Ψιώτας αναχώρησε χθες για τις γειτονιές των αγγέλων για να συναντήσει την αγαπημένη του αδελφή Καίτη, η οποία έφυγε τρεις μήνες πριν. Η εξώδειος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 11 το πρωΐ στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, όπου οικείοι, συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου