ΤΟΠΙΚΑ

Εκ περιτροπής… αλληλογραφία στα ΕΛΤΑ Βόλου

εκ-περιτροπής-αλληλογραφία-στα-ελτα-157113

Προβληματισμός στους ταχυδρομικούς για την υποχρεωτική χρήση της κανονικής τους άδειας και τον τρόπο διανομής

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η υποχρεωτική εκ περιτροπής εργασίας στο τμήμα των διανομέων του ΕΛ.ΤΑ. Βόλου στο πλαίσιο των νέων αυστηρότερων μέτρων για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Ταχυδρομικοί βγαίνουν υποχρεωτικά εκτός εργασίας κάνοντας χρήση της κανονικής τους άδειας, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις και ταυτόχρονα γεννά προβληματισμούς για την έγκαιρη διανομή της αλληλογραφίας που ούτως ή άλλως καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η εντολή ήρθε χθες από τα κεντρικά της εταιρείας και από σήμερα η υπηρεσία θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό. Από αύριο το πιθανότερο σενάριο είναι από τους 30 διανομείς συνολικά να εργάζονται σε καθημερινή βάση εκ περιτροπής μόνο οι δέκα. Οι αριθμοί βγαίνουν βάσει των τετραγωνικών των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας όπου από μία ώρα και μετά συγκεντρώνονται οι ταχυδρομικοί για την τακτοποίηση της αλληλογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι μία ημέρα θα εργάζονται και δύο θα κάθονται κάνοντας χρήση των ημερών της κανονικής τους άδειας.

Από το τοπικό τμήμα αναζητούνται τρόποι ώστε να εξυπηρετηθεί το διάστημα της ιδιότυπης αυτής καραντίνας όσο το δυνατό καλύτερα οι τομείς μέσα στην πόλη, με προτεραιότητα σε αλληλογραφία που χρίζει άμεσης παράδοσης.

Χθες δεν έλειψαν και εντάσεις, καθώς διανομείς έχουν 24 ημέρες κανονικής άδειας την οποία φοβούνται ότι θα εξαντλήσουν στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου