ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο ναός Αναλήψεως Χριστού Βόλου

πανηγυρίζει-ο-ναός-αναλήψεως-χριστού-15693

Την μεγάλη Δεσποτική γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου γιορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 17 Μαΐου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ’ ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Σταύρου Κελέση.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων του Iερού Ναού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr

Την εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Αναλήψεως Αχιλείου

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα μιλήσει.

Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, ο οποίος θα μιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου