ΤΟΠΙΚΑ

Τελειωτικό χτύπημα το καινούργιο ασφαλιστικό και για τους μηχανικούς

τελειωτικό-χτύπημα-το-καινούργιο-ασφ-156782

Τελειωτικό χτύπημα για τον ελεύθερο επαγγελματία κρίνουν οι μηχανικοί ότι είναι το νέο ασφαλιστικό. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας θα συνεδριάσει σήμερα στις 8.30 το βράδυ με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο Νόμου.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, θα συμμετέχει επιπλέον στη σημερινή συνάντηση στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και κύριο θέμα το άρθρο 53. Η ίδια εκτιμά ότι αν οι εισφορές υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και με 6,95% για τον κλάδο της υγείας, τότε αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι χάνεται η ισοτιμία και η ισονομία των ασφαλισμένων. «Δεν αντιλαμβανόμαστε από πού αντλεί νομιμότητα αυτό το σχέδιο νόμου, ούτε πώς μπορεί να εφαρμοστεί, εφόσον οι ασφαλισμένοι έχουν μεν ίδιες παροχές, αλλά διαφορετικές εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι τελικές εισφορές έτσι όπως θα διαμορφωθούν με το νέο ασφαλιστικό, θα εξαφανίσουν τα έσοδα. «Ποιο είναι το κέρδος της επιβίωσης που θα μείνει για τον ελεύθερο επαγγελματία;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η Καπούλα. «Προφανώς και θα συντονιστούμε με τους υπόλοιπους φορείς. Εχουμε αποφασίσει να δράσουμε συλλογικά» συμπλήρωσε. Η ίδια διευκρίνισε ότι οι μηχανικοί θέλουν να αυτοδιαχειρίζονται το ταμείο τους. «Το ΤΣΜΕΔΕ αυτήν τη στιγμή αποτελεί ένα υγιές ταμείο παρά το κούρεμα των αποθεματικών και την κρίση που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με τις αναλογιστές μελέτες, έχει βιωσιμότητα 15χρόνων. Ζητούμε την αυτονομία μας γιατί η ενοποίηση με τα υπόλοιπα ταμεία όχι μόνο δεν θα προσφέρει τη σωτηρία τους, αλλά θα καταστρέψει κι εμάς», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου