ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλευση κατοίκων στην Αγ. Παρασκευή

συνέλευση-κατοίκων-στην-αγ-παρασκευή-156734

Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί στις 5:30 σήμερα το απόγευμα, στο χώρο του 17ου Δημοτικού Σχολείου, δίπλα από την πλατεία της συνοικίας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέλευση των κατοίκων έχουν προσκληθεί οι τοπικοί Βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το μείζον θέμα της πολεοδόμησης της συνοικίας.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται τόσο για τον τρόπο πολεοδόμησης, όσο και για το γεγονός ότι εκτός από εισφορά σε γη θα κληθούν να καταβάλλουν εισφορές και σε χρήμα και αν κυρωθεί η πράξη εφαρμογής θα βρεθούν ξαφνικά χρεωμένοι στην εφορία για τις περιουσίες τους με ποσά από 3.000 έως και 80.000 ευρώ.

Οι κάτοικοι παλεύουν να αλλάξει το νομικό καθεστώς για την πολεοδόμηση των παραδοσιακών οικισμών σε επίπεδο Υπουργείου, μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Δεν αποκλείουν μάλιστα να κινηθούν νομικά, ζητώντας αποδέσμευση των περιουσιών τους, δεδομένου ότι έχει παρέλθει 15ετία από το 2000, οπότε και εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου