ΤΟΠΙΚΑ

Κτηνοτρόφοι έμειναν χωρίς επιδοτήσεις ~ Εξαιτίας ελλειμματικών βοσκοτόπων

κτηνοτρόφοι-έμειναν-χωρίς-επιδοτήσε-15633

Βαριές ευθύνες επιρρίπτει για το θέμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Ν. Πρίντζος

Χωρίς επιδοτήσεις έμειναν κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο εξαιτίας ελλειμματικών βοσκοτόπων ενώ επιρρίπτει ευθύνες για το θέμα τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνοντας ότι από το καλοκαίρι είχαν λάβει ενημέρωση για το πρόβλημα, ωστόσο δεν έκαναν τίποτα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, υπογραμμίζει ότι είναι βαριές οι ευθύνες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την μη πληρωμή επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους εξαιτίας ελλειμματικών βοσκοτόπων.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ενώ το υπουργείο ήξερε το πρόβλημα από το καλοκαίρι, δυστυχώς τίποτα δεν έγινε και άφησε το θέμα να πάρει αυτές τις διαστάσεις και να οδηγήσει τον κτηνοτροφικό κόσμο σε απόγνωση. Θα πρέπει να πάψει να επιρρίπτει το Υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ (τόσο σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο), τις ευθύνες στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Να πάψει το Υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να στέλνει λαθεμένα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να αναλάβει τις ευθύνες του».

Επίσης, ο πρόεδρος αναρωτιέται πως η ΕΑΣ Βόλου θα μπορούσε να ενεργοποιήσει δικαιώματα βοσκοτόπων και να πληρωθούν οι παραγωγοί όταν υπάρχει έλλειμμα βοσκοτόπων μόνο για το Δήμο Φερών 74.000 χιλιάδων στρεμμάτων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το ήξερε το Υπουργείο; Γιατί δεν ενημέρωσε και τις ΕΑΣ και τους Δήμους ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μη επιλέξιμες εκτάσεις; Ουδεμία ευθύνη έχουν οι φορείς που κάνουν τη δήλωση ΟΣΔΕ καθότι είναι γνωστό ότι η κατανομή των βοσκοτόπων γίνεται μετά από γραπτή υπόδειξη του κάθε Δήμου. Εμείς ως Ένωση Βόλου θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δικαιωθούν οι κτηνοτρόφοι μας και να πάρουν τις επιδοτήσεις. Πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου