ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες επέκτασης του λιμενοβραχίονα Πλατανιά

εργασίες-επέκτασης-του-λιμενοβραχίο-156215
Στην επέκταση και ανάπλαση του λιμενοβραχίονα του παραθαλάσσιου οικισμού του Πλατανιά θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου με την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης να ολοκληρώνεται σύντομα, ενώ παράλληλα θα κάνει παρεμβάσεις στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του Προμυρίου, στην υδροδότηση του οικισμού Μούσγιες καθώς και στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας του χωριού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νίκου Φορτούνα πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα επισκέψεις στα χωριά του Δήμου προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων για τον προγραμματισμό δράσης του Δήμου την ερχόμενη διετία.

Κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αποτελούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, όπως και η υδροδότηση του οικισμού Μούσγιες, αλλά και άλλων οικισμών του Προμυρίου.

Επιπλέον, στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου για το Προμύρι περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αποκατάσταση της βατότητας του δικτύου αγροτικής οδοποιίας και ο καθαρισμός σε όλο το μήκος του, όπως και η καλύτερη δυνατή λειτουργία των τηλεοπτικών πομπών για τον οικισμό της Λύρης.

Στις βασικές προτεραιότητες του Δήμου εντάσσεται επιπλέον η υλοποίηση του έργου επέκτασης και ανάπλασης του λιμενοβραχίονα του παραθαλάσσιου οικισμού του Πλατανιά.

Η απαιτούμενη μελέτη βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εκπόνησης και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αναμένεται σύντομα να είναι έτοιμη, προκειμένου να δρομολογηθούν από πλευράς Δήμου όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση στον προγραμματισμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας δήλωσε: «Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων καταφέραμε να εκτελέσουμε έργα και παρεμβάσεις για το Προμύρι συνολικού προϋπολογισμού 36.000 ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, αποκαταστάσεις ζημιών στο αντίστοιχο της ύδρευσης που είναι πεπαλαιωμένο, καθώς και λιμενικά έργα με στόχο την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των αλιέων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου