ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία στο Βόλο για επισκέπτες από Αθήνα

αγωνία-στο-βόλο-για-επισκέπτες-από-αθή-156193

Η μαζική έξοδος Αθηναίων από το κλεινόν άστυ προκαλεί φόβο για διασπορά του κορονοϊού

Αγωνία στον Βόλο για τη μαζική έξοδο Αθηναίων από το κλεινόν άστυ. Αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες, οικογένειες να ξεφορτώνουν βαλίτσες, ποδήλατα, ακόμη και σκάφη(!) σε κάποιες περιπτώσεις, παρά τις περί του αντιθέτου οδηγίες και μέτρα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ότι δεν πρόκειται για… διακοπές, σήμαναν… «συναγερμό» για Βολιώτες που άρχισαν να κοιτούν… καχύποπτα τους αφιχθέντες.

Αφίξεις επισκεπτών ξεκίνησαν από το μεσημέρι και μετά και κορυφώθηκαν τις απογευματινές ώρες, προκαλώντας αντιδράσεις Βολιωτών που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Το ένα και μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Βόλο, τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως η απολύμανση των δρόμων, φαίνεται να καθιστούν την πόλη «ασφαλή» στα μάτια των επισκεπτών που φεύγουν από την πρωτεύουσα για να περιορίσουν τις πιθανότητες να κολλήσουν κορονοϊό, θέτουν όμως σε επιφυλακή τους Βολιώτες που θεωρούν ότι το σκηνικό στην πόλη μπορεί να ανατραπεί εξαιτίας των επισκεπτών που δεν αποκλείεται να είναι φορείς του νέου ιού. Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση επισκέπτες και μη, οφείλουν σύμφωνα με τα μέτρα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέσα στις πόλεις στις απολύτως αναγκαίες, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου