ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πήγε… σχολείο διαδικτυακά για τις ανάγκες του ρεπορτάζ

ο-ταχυδρομοσ-πήγε-σχολείο-διαδικτυα-156143

Εύχρηστη η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τα εξ αποστάσεως μαθήματα, που αρχίζουν οργανωμένα από Δευτέρα σε 19 σχολεία της Μαγνησίας

Επιστροφή στο… σχολείο, αν και διαδικτυακό, για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο οποίος για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συνδέθηκε μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco WEBEX και παρακολούθησε διαδικτυακό μάθημα χρήσης της εφαρμογής.

Σε απευθείας σύνδεση με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη και το στέλεχος της διεύθυνσης Δημήτρη Σαμαρά, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δοκίμασε την εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα παρακολουθούν μαθήματα οι μαθητές της γ’ τάξης 19 επαγγελματικών και γενικών λυκείων του νομού συστηματικά από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Η λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής γίνεται με μερικές μόνο κινήσεις, όπως αντίστοιχα και η ενεργοποίηση της εικόνας και του ήχου. Μάλιστα η ποιότητα της σύνδεσης είναι πολύ καλή, χωρίς να υπάρχουν διακοπές και καθυστερήσεις.

Χθες, καθηγητές των 19 λυκείων της Μαγνησίας, 8 ΓΕΛ, 8 ΕΠΑΛ και του Ειδικού Λυκείου έλαβαν μέσω Υπουργείου Παιδείας το link για να κατεβάσουν την εφαρμογή σε υπολογιστές, τάμπλετ ή ακόμη και κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων μπορούν να γίνονται τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν αφορούσαν σε μη σωστή αναγραφή των e-mail των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να μην λάβουν τα link και να χρειαστεί νέα διαδικασία από την αρχή αλλά και στην εγκατάσταση της εφαρμογής στην οποία βοήθησαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ηδη στα περισσότερα σχολεία έγιναν και δοκιμαστικές συνδέσεις με μαθητές», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα τηλεμαθήματα για το σύνολο των 800 και πλέον μαθητών της γ’ τάξης των λυκείων που συμμετέχουν στην πιλοτική φάση της τηλεκπαίδευσης. Το καλωσόρισμα στη νέα… διαδικτυακή τάξη θα απευθύνει ο ίδιος ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο οποίος μάλιστα με μήνυμα που έχει ετοιμάσει η διεύθυνση θα καλεί τους μαθητές να μείνουν σπίτι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου