ΤΟΠΙΚΑ

Σε δεινή θέση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

σε-δεινή-θέση-οι-ξενοδόχοι-της-μαγνησί-156063

Μηδενικές κρατήσεις στο Πήλιο – Στην κατεύθυνση των αιτημάτων των ξενοδόχων το κλείσιμο των ξενοδοχείων

Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων μέχρι τις 30 Απριλίου, με την αγωνία να χτυπά κόκκινο στο μεταξύ λόγω της πανδημίας που έφερε τα πάνω κάτω, οδηγώντας στο ναδίρ τις κρατήσεις. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ξενοδόχων είναι μηδενικές οι κρατήσεις στην περιοχή, με την ανύπαρκτη ρευστότητα να εντείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχολιάζοντας το μέτρο της κυβέρνησης για τα ξενοδοχεία και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας λόγω ειδικών καταστάσεων, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γρηγόρης Κοντορίζος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «βρίσκεται στην κατεύθυνση των αιτημάτων που είχαμε διατυπώσει ως κλάδος. Πιέζαμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί με το ειδικό επίδομα αντιμετωπίζεται το ζήτημα της μισθοδοσίας του προσωπικού, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τις ασφαλιστικές εισφορές». Οι αντιδράσεις και τα σχόλια των ξενοδόχων της Μαγνησίας κινούνται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τον ίδιο επαγγελματία να υπογραμμίζει ότι «πρέπει να βοηθηθούμε κι εμείς ως κλάδος, να ευεργετηθούμε από τα μέτρα βοήθειας προς τον τουρισμό, γιατί ήταν πολύ πιθανό να μείνουμε απέξω» είπε.

Το μέλλον του τουρισμού είναι αβέβαιο, βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά σύμφωνα με τον κ. Κοντορίζο, ο οποίος εκτιμά πως «κανείς δεν ξέρει το επιφυλάσσει το μέλλον, γιατί δεν πρόκειται για μια πανελλαδική πανδημία. Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία που δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει και τι θα γίνει από δω πέρα, τι ψυχολογία θα έχει ο κόσμος, αν θα αντέξουν οι οικονομίες».

Κοινή είναι η θέση των επαγγελματιών ότι η πανδημία αποτελεί «χτύπημα» για τον τουρισμό, σε μια καίρια στιγμή κατά την οποία κατέφθαναν από παντού ενθαρρυντικά μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν και κανείς δεν γνωρίζει αν θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

«Ενώ βαδίζαμε για μια χρονιά στην οποία θα είχαμε αύξηση διψήφια, πανελλαδικά, γκρεμίστηκαν όλα. Κάποιοι συνάδελφοι στα νησιά δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, το καλοκαίρι.

Δεν ξέρουμε ούτε πως θα εξελιχθεί, ούτε πότε θα σταματήσει αυτό. Κανένας δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ότι θα σταματήσει το καλοκαίρι, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα» υπογράμμισε ο κ. Κοντορίζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου