ΤΟΠΙΚΑ

Ενα πιάτο φαγητό από το Δήμο Βόλου

ενα-πιάτο-φαγητό-από-το-δήμο-βόλου-156035

Από Δευτέρα διανομή συσσιτίων για όσους βρέθηκαν ξεκρέμαστοι μετά το κλείσιμο Σπιτιών Γαλήνης στις ενορίες

Ενα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, για όσους έμειναν ξεκρέμαστοι ξαφνικά εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού μετά από το κλείσιμο Σπιτιών Γαλήνης σε ενοριακούς ναούς της πόλης, εξασφαλίζει ο Δήμος Βόλου.

Τα αντανακλαστικά του Δήμου Βόλου δούλεψαν άμεσα για την εξασφάλιση του φαγητού σε ανήμπορους δημότες που είδαν τις πόρτες των Σπιτιών Γαλήνης κλειστές.

Τα απανωτά τηλεφωνήματα προς τη γραμμή S.O.S. που δημιούργησε ο Δήμος Βόλου από διαμαρτυρόμενους που πήγαιναν καθημερινά στην ενορία τους για να λάβουν σε πακέτο ένα πιάτο φαγητό και πλέον βλέπουν τις πόρτες κλειστές, ήχησε καμπανάκι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη ξεκίνησε άμεσα καταγραφή των συγκεκριμένων περιπτώσεων συμπολιτών σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση και κανείς δημότης να μη μείνει χωρίς ένα πιάτο φαγητό.

Βάσει της καταγραφής που έγινε πρόκειται για μέχρι στιγμής 28 άτομα στην πλειονότητά τους με αναπηρίες, που για λογαριασμό τους πήγαινε κάποιος στην εκκλησία έπαιρνε το πακέτο και τους το πήγαινε σπίτι.

Μέσα από συνεργασία των αντιδημάρχων Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βούλας Αναγνώστου, Οικονομικών Αρη Σαββάκη και της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσας Μορφογιάννη αποφασίστηκε ο Δήμος Βόλου να αναλάβει τα έξοδα της καθημερινής σίτισης των 28 πολιτών.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα εξασφαλίζονται καθημερινά 28 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, τις οποίες θα διανέμει στους πολίτες προσωπικό της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι». «Οι 28 θα παίρνουν καθημερινά μία μερίδα φαγητό, επτά ημέρες την εβδομάδα μέχρι και το τέλος Απριλίου», διαβεβαίωσε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Σπίτια Γαλήνης έκλεισαν καθώς λειτουργούσαν με εθελόντριες οι οποίες λόγω κορονοϊού δεν πηγαίνουν πλέον στις δομές.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πατέρας Επιφάνιος Οικονόμου πάντως προέτρεψε τους πολίτες να απευθύνονται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου όπου λειτουργεί το διενοριακό συσσίτιο «Δος Ημίν» και απασχολείται έμμισθος μάγειρας.

Σημειώνεται ότι το «Δος Ημίν» λειτουργεί μόνο για μία ώρα καθημερινά 10 – 11 το πρωί και εξυπηρετούνται 100 – 120 άτομα ήδη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου