ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επί τάπητος τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις Β. Σποράδες μετά από ερώτηση της ΛΑΣ

επί-τάπητος-τα-ακτοπλοϊκά-δρομολόγια-155575

Μπαίνει στη γραμμή το Blue Star Ferries από 18 Φεβρουαρίου – Ποιες άλλες γραμμές επιστρέφουν ενόψει καλοκαιριού

Τα προβλήματα ακτοπλοϊκής απομόνωσης που βιώνουν οι Β. Σποράδες τους χειμερινούς μήνες απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας. Η ΛΑΣ κατέθεσε επερώτηση στην περιφερειακή αρχή, ασκώντας κριτική ότι δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα προβλήματα μετακίνησης των κατοίκων της νησιωτικής Μαγνησίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει θέμα ασφαλούς ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ιδιαίτερα για τους χειμερινούς μήνες, για τους κατοίκους και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, καθώς από τον Δεκέμβριο, όπως και κάθε χειμώνα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Βόλο, γίνεται μόνο με ένα καράβι ημερησίως, με συνέπεια οι κάτοικοι των νησιών να αναγκάζονται σε διανυκτερεύσεις στο Βόλο για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, επιβαρυνόμενοι με δυσβάσταχτο κόστος, που αν χρειαστεί και μεταφορά Ι.Χ αυτοκινήτου, τότε εκτοξεύεται πολύ.

Απαντώντας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αντέτεινε ότι η περιφερειακή αρχή έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα ακτοπλοϊκά προβλήματα, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τα δρομολόγια που θα «ανοίξουν» το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής της ενημέρωσε ότι ξεκινούν τα καθημερινά δρομολόγια του πλοίου της Blue Star Ferries προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων στις 18 Φεβρουαρίου και πως εντός της άνοιξης θα αυξηθούν προοδευτικά τα καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς και από τις Σποράδες, με το επιβατικό πλοίο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ και τα ιπτάμενα δελφίνια της Aegean Flying Dolphins.

Επίσης, η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου θα επαναδρομολογηθεί η γραμμή Γλώσσα – Σκιάθος – Μαντούδι – Αγνώντας – Αλόννησος – Μαντούδι – Αγνώντας – Μαντούδι – Σκιάθος – Γλώσσα με το πλοίο «Αγιος Νεκτάριος Αίγινας», ενώ συνεχίζοντας έκανε αναφορά και στην επιδότηση επανασύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκης που ενέκρινε πρόσφατα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εξάλλου θα συνεχιστούν και φέτος η γραμμή Κύμη – Αλόννησος – Σκόπελος, η γραμμή Βόλος – Βόρειες Σποράδες – Μαντούδι, η γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Γλύφα – Βόρειες Σποράδες – Μαντούδι, ενώ αναφορικά με το Τρίκερι παρέπεμψε στην προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιδότηση της γραμμής Αγία Κυριακή – νήσος Τρίκερι – Βόλος με επτά δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου έως 31/10.

Τέλος, αναφορικά με τις μειώσεις στις τιμές των δρομολογίων η κ. Κολυνδρίνη αναφέρθηκε στα έγγραφα αιτήματα που έχουν υποβληθεί προς τον υπουργό Ναυτιλίας καθώς και τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του νομού Μαγνησίας, αλλά και στη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων και την διευκόλυνση των αθλητικών ομάδων της Μαγνησίας και των νησιών Βορείων Σποράδων που θα πρέπει να ταξιδέψουν προκειμένου να δώσουν τους αγώνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου