ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαχητές του κορονοϊού έκοψαν πίτα ~ Δύο χρόνια πανδημίας και συνεχίζουν

οι-μαχητές-του-κορονοϊού-έκοψαν-πίτα-δ-155420

Το ελπιδοφόρο μήνυμα από γιατρούς και νοσηλευτές των κλινικών covid στο Αχιλλοπούλειο – Η συνέργεια και η συλλογικότητα σε πρώτο πλάνο

Με 2022 ευχές… και με την προσδοκία ότι αυτή η χρονιά θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των κλινικών covid, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, έκοψαν χθες την πίτα τους, παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννη Ντόκου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθυμίου Τσάμη.

Οι μαχητές του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή, περίπου 45 άτομα υγειονομικό προσωπικό, εκείνοι που καθημερινά δίνουν τη μάχη κόντρα στον φονικό ιό έχοντας να περιθάλψουν ασθενείς που έχουν νοσήσει, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένουν όρθιοι.

Παρά την τεράστια κούραση και την ψυχική φθορά που έχουν υποστεί, παρέχοντας υπηρεσίες σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, βρήκαν χθες το κουράγιο να στείλουν το δικό τους ελπιδοφόρο μήνυμα: Το 2022 να είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία που έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ξέκλεψαν λίγο χρόνο από τις ατέλειωτες βάρδιες νοσηλείας, «αποχωρίστηκαν» για λίγο τις στολές του αστροναύτη, οι οποίες έχουν γίνει «δεύτερο ρούχο» πάνω τους, φόρεσαν το πιο όμορφο χαμόγελο και έκοψαν όλοι μαζί την πίτα.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή, ενδεικτική του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί στις κλινικές και έχει συμβάλει σημαντικά, ώστε να ξεπερνιούνται πιο εύκολα προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά. Το πνεύμα συνέργειας και η συλλογικότητα επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμη φορά.

Σε αυτό άλλωστε στάθηκε ο κ. Ι. Ντόκος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ο επικεφαλής των κλινικών covid, Χαράλαμπος Μάνδρος, εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού έκανε για πολλοστή φορά μνεία στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των υγειονομικών να αντεπεξέλθουν στη διαχείριση της πανδημίας, πολλές φορές σε «συνθήκες πολέμου» και με τα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης να ενισχύσουν τον «πονοκέφαλο» του προσωπικού.

Στο γεγονός ότι η πανδημία ανέδειξε τις διαχρονικά γνωστές και πολυσυζητημένες παθογένειες και τις ελλείψεις του συστήματος υγείας αναφέρθηκε με τη σειρά της η διευθύνουσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία Κατερίνα Χαρανά, που δύο χρόνια επωμίστηκε ένα πολύ μεγάλο βάρος για τον συντονισμό του προσωπικού και την εξασφάλιση επιπλέον κλινών στους χώρους covid που διαμορφώθηκαν για τις ανάγκες νοσηλειών.

Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή το Νοσοκομείο Βόλου έφτασε να νοσηλεύει μέχρι και 120 ασθενείς με κορονοϊό, αριθμός δυσανάλογος με τις προδιαγραφές που υπήρχαν στο Αχιλλοπούλειο, το οποίο μετατράπηκε σε νοσοκομεία αναφοράς και περίθαλψης περιστατικών covid.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια επίσης σημαντική συνδρομή είχαν η Μαρία Μιχολίτση, προϊσταμένη των κλινικών covid και η Ευαγγελία Ζυγούλη, προϊσταμένη στο τμήμα αρνητικής πίεσης covid, καθώς επίσης το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μαζί με τους επικουρικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΕΣΥ σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Τα φλουριά στη χθεσινή πίτα ήταν δύο. Τα κέρδισαν ειδικευόμενος γιατρός και νοσηλεύτρια, από το επικουρικό προσωπικό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου