ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα πέντε χρόνια προσφοράς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας

τριάντα-πέντε-χρόνια-προσφοράς-του-συ-155299

Τριάντα πέντε δημιουργικά χρόνια γιορτάζει φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», που προσέφερε περισσότερες από 1.000 φιάλες αίματος στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, προκειμένου να ενισχύσει τα αποθέματα του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συλλόγου που συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες μέρες, τα αποθέματα του Νοσοκομείου μεταφράστηκαν σε 10.000 περίπου φιάλες αίματος ετησίως, χάρη στη συνδρομή του συλλόγου και εθελοντών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Τα στατιστικά στοιχεία κυμαίνονται στα περσινά πλαίσια και η συγκεκριμένη διαπίστωση συνεπάγεται σταθερότητα, τα δύο τελευταία χρόνια τουλάχιστον, ως προς τον αριθμό των φιαλών που συγκεντρώνονται» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι να αυξηθούν οι νέοι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι θα προσφέρουν αίμα σε σταθερή βάση.

«Αρκετά μέλη του συλλόγου αδυνατούν να προσφέρουν αίμα, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ασθενείας, και προσπαθήσαμε να καλύψουμε με καινούργιους αιμοδότες, τις ανάγκες που υπάρχουν, για να διατηρούμε ένα σταθερό ποσοστό και να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο» επεσήμανε ο ίδιος.

Το ζητούμενο είναι να ενταχθούν περισσότεροι νέοι εθελοντές αιμοδότες στους κόλπους του συλλόγου, προκειμένου να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή οι αυξητικές ανάγκες που καταγράφονται σε καθημερινή σχεδόν, βάση. «Είναι σημαντική η προσφορά αίματος σε σταθερή βάση και όχι μόνον όταν παρουσιάζεται μια έκτακτη ανάγκη», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, άλλωστε, οι ομιλίες και ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Συλλόγου, σε τακτά διαστήματα. «Προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι περιστασιακοί αιμοδότες, να προσφέρουν τακτικά αίμα, δύο – τρεις φορές το χρόνο, ανεξάρτητα αν θα τους το ζητήσει κανείς ή όχι. Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους, να έρθουν κοντά μας» επεσήμανε ο ίδιος.

Δράσεις συλλόγου

Η εορταστική εκδήλωση για τα 35χρονα του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο «Αχίλλειον» και θα πλαισιωθεί από βραβεύσεις εθελοντών αλλά και μουσικό πρόγραμμα.

Επίσης στις 9 Φεβρουαρίου διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, που περιλαμβάνει δρώμενα και δράσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά, και παράλληλα αιμοδοσία για τους ενήλικες.

Προσφορά ζωής

Οι εθελοντές του συλλόγου «Αλληλεγγύη» είναι περισσότεροι από 1.500, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, γύρω στα 800 άτομα προσέφεραν αίμα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με πιο εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια να ενταχθούν και άλλοι εθελοντές στις δράσεις του συλλόγου, προκειμένου να προστεθεί νέο αίμα και να ενισχυθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε καθημερινή βάση.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται πολύ πιο εντατικά και πρέπει να έχουμε αποτελέσματα, για να μπορούμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και να βοηθηθούν, ταυτόχρονα, όσοι έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο κ. Γελαγώτης, ο οποίος υπενθύμισε ότι από τις ποσότητες αίματος που συγκεντρώνονται σε τοπικό επίπεδο, δίνεται χέρι βοήθειας και σε νοσοκομεία άλλων πόλεων, όπου υπάρχουν ανάγκες.

Οι εθελοντές αιμοδότες δεν σταματούν να υπενθυμίζουν τη σημασία της προσφοράς αίματος, που σώζει ζωές σε δεκάδες περιπτώσεις, και να υλοποιούν δράσεις που κινητοποιούν το ενδιαφέρον και τη διάθεση προσφοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου