ΤΟΠΙΚΑ

Εσωσαν την «παρτίδα» οι τουρίστες

εσωσαν-την-παρτίδα-οι-τουρίστες-154997

Την «παρτίδα» για τους ξενοδόχους του Πηλίου έσωσε το φετινό καλοκαίρι ο εισερχόμενος τουρισμός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος. Το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι το «κενό» που άφησε ο ελληνικός τουρισμός αναπλήρωσε ο ξένος τουρισμός.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Στην πλειοψηφία τους οι φετινοί τουρίστες στο Πήλιο ήταν Γερμανόφωνοι και Βαλκάνιοι ενώ από τις νέες αγορές κυριαρχούν Γάλλοι, Αγγλοι και Ολλανδοί. Την ίδια στιγμή οι κρατήσεις στα δωμάτια ξενοδοχείων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα γύρω στο 80% και για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Πλήρη εικόνα της φετινής τουριστικής σεζόν θα έχουν οι ξενοδόχοι στο κλείσιμο του Αυγούστου.

«Ο φετινός Αύγουστος ήταν από τους καλύτερους και συναγωνίζεται περιόδους προ κρίσης» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Επίτιμος Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης, προσθέτοντας ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την παράταση της τουριστικής σεζόν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεβάντης ανάφερε ότι από τα τελευταία γεγονότα (π.χ. χρεοκοπία ρώσικου τουριστικού πρακτορείου), η προσέλευση Ρώσων στο Πήλιο κινήθηκε σε πολύ μικρό ποσοστό.

Βέβαια, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί άλλοι προορισμοί στην Ελλάδα αφού έγιναν πολλές ακυρώσεις ρώσικων γκρουπ, η άφιξη των οποίων αναμένονταν εντός Σεπτεμβρίου.

Οσον αφορά τον ελληνικό τουρισμό, από τα στοιχεία των ξενοδόχων προκύπτει ότι κινήθηκε περισσότερο μέσα στον Αύγουστο ωστόσο δεν συγκρίνεται με παλιότερες εποχές.

Ανοδική τάση στις Βόρειες Σποράδες

Ανοδική τάση στον τουρισμό φαίνεται ότι παρατηρείται και στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Την αύξηση στον τουρισμό επιβεβαιώνουν οι ξενοδόχοι των νησιών.

«Είχαμε πέντε χρόνια να δούμε τέτοια κίνηση. Φέτος συγκριτικά με πέρυσι υπάρχει αισθητά βελτιωμένη κίνηση» τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κ. Γιάννης Γιολδάσης, προσθέτοντας ότι από το 2009 και μετά παρατηρούνταν διαρκής πτώση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου