ΤΟΠΙΚΑ

«Εκοψαν» το πολύ κρέας

εκοψαν-το-πολύ-κρέας-154985

Μειωμένη σε ποσοστό 20% τουλάχιστον είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία της περιοχής μας στη διάρκεια του Αυγούστου, η οποία είναι εν μέρει αναμενόμενη από τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου, λόγω διακοπών, ενώ από την άλλη πλευρά γίνεται λόγος για πτώση της κατανάλωσης λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μαγνησίας, Αντώνης Κανελλόπουλος, υπογραμμίζει ότι «διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρείται πτώση της κατανάλωσης και λόγω της ζέστης και λόγω του ότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών για τους περισσότερους». Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αλλά την ίδια στιγμή εκτιμάται ότι η κάμψη της κατανάλωσης επηρεάζεται ευθέως και από την αυξημένη φορολογία καθώς το υπάρχον οικονομικό περιβάλλον δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους καταναλωτές, οι οποίοι περιορίζουν, κατά συνέπεια, τα έξοδά τους.

«Στη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά του Αυγούστου, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, ο κόσμος προτιμάει να βγαίνει έξω, να πάει μια βόλτα, περιορίζοντας την κατανάλωση φαγητού λόγω της ζέστης» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Κανελλόπουλος.

Η γενικότερη εικόνα της αγοράς διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την κρίση, η οποία περιορίζει τις ποσότητες των αγαθών που προμηθεύονται οι καταναλωτές, άρα και του κρέατος στο καθημερινό τους τραπέζι. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εκτιμάται ότι και ο Σεπτέμβριος είναι μήνας που συνεπάγεται έξοδα για τα φροντιστήρια και τα σχολικά είδη των μαθητών, και ως εκ τούτου περιορισμό των εξόδων για τους οικογενειάρχες, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών εκτιμά ότι είναι νωρίς για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το μέλλον της αγοράς, επισημαίνοντας ότι «θα εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα στη διάρκεια του φθινοπώρου, κι όταν θα έχουν επιστρέψει όλοι οι εκδρομείς».

Τα ποσοστά μείωσης της κατανάλωσης ποικίλουν και όπως αναφέρει συμπερασματικά ο κ. Κανελλόπουλος «συντείνουν ως προς αυτό και ο ΕΝΦΙΑ και όλο το οικονομικό περιβάλλον, το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια, τα χρήματα δεν φτάνουν και μοιραία οι καταναλωτές περιορίζουν τα έξοδά τους όσο μπορούν, για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου