ΤΟΠΙΚΑ

Εργα οδοποιίας για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες

εργα-οδοποιίας-για-αποκατάσταση-ζημι-15447

Παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας σε σημεία που κρίνονται απαραίτητα και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης λόγω ζημιών από θεομηνία πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εργολαβίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας «Συντήρηση οδικού δικτύου Μαγνησίας (ασφαλτικά, σήμανση, ασφάλεια), συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00€ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες φρεζαρίσματος, ανύψωσης φρεατίων και ασφαλτικών στρώσεων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας, όπου απομένουν οι εργασίες διαγράμμισης:

α) Περιφερειακός Βόλου-Άλλη Μεριά

β) Άνω Γατζέα-Αγία Τριάδα

γ) Ιωλκού από Περιφερειακό Βόλου έως Αηδονοφωλιές.

Ανάλογες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και ήδη ολοκληρώθηκαν και στο νησί της Σκοπέλου. Αναλυτικά στο πλαίσιο του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ Ν. ΣΚΟΠΕΛΟΥ”, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00€, εκτελέστηκαν εργασίες φρεζαρίσματος ασφαλτικού και ασφαλτόστρωσης νέου ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας στις παρακάτω θέσεις του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης ΠΕΜΣ

α) Σκόπελο-Στάφυλο-Αγνώντας

β) Θέση Κάμπος

γ) Λούτσα

δ) Αγ. Απόστολοι

Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις του Οδικού Δικτύου (Νέο Κλήμα, Αγ. Απόστολοι, Παραλλαγή, Αγνώντα)

Με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια Θεσσαλίας ικανοποιεί αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, κατοίκων και φορέων, προκειμένου να γίνει ακόμη ασφαλέστερη η μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών. Σκοπός των εργασιών η ανακατασκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων στα οδικά τμήματα τα οποία υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας. Σκοπός μας είναι η ασφαλής μετακίνηση όλων όσων κινούνται στα όρια της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, με τις ασφαλτικές εργασίες να συνεχίζονται καθημερινά σε τμήματα του οδικού μας δικτύου και όπου κρίνονται απαραίτητες να γίνουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου