ΤΟΠΙΚΑ

Καυστήρες στο… «κόκκινο»

καυστήρες-στο-κόκκινο-15425

Συντηρήσεις μόνο σε περιπτώσεις ζημιών – Πολλές εγκαταστάσεις στο Βόλο δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας

Μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών …είναι φέτος για τους συντηρητές καυστήρων του Βόλου οι εργασίες που αναλαμβάνουν για την προβλεπόμενη ετήσια συντήρηση – επισκευή των καυστήρων. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου μόνο σε περιπτώσεις που προκύπτουν ζημιές και δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ καλούνται να αναλάβουν δράση. Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι φέτος μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων στο Βόλο να μην πληροί τους όρους ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες συντηρητές, τα προηγούμενα χρόνια από τον Αύγουστο ξεκινούσαν οι συντηρήσεις σε καυστήρες πετρελαίου, φέτος ωστόσο παρότι διανύουμε τον Νοέμβριο, έχουν γίνει ελάχιστες συντηρήσεις ενώ την ίδια στιγμή έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στον Σύνδεσμο Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας, για περιπτώσεις επαγγελματιών που εργάζονται χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οι οποίοι όχι μόνο δεν κάνουν συντηρήσεις αντίθετα προκαλούν ζημιές στους καυστήρες.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι ο κόσμος δεν κάνει πλέον συντηρήσεις καυστήρων όπως στο παρελθόν. Για να προχωρήσουν σε συντήρηση πρέπει να φτάσουν στο σημείο να μην λειτουργούν τα καλοριφέρ. Η κατάσταση πιστεύουμε έχει οδηγηθεί σε αυτό το σημείο για οικονομικούς λόγους», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας κ. Νικόλαος Καραστεργίου, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι τιμές των επαγγελματιών έχουν «κατρακυλήσει» σε εποχές του 2010.

Μάλιστα ο πρόεδρος προτρέπει στους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις από τους επαγγελματίες, προκειμένου να είναι καλυμμένοι για κάθε ενδεχόμενο και έπειτα να μπορεί να απευθυνθεί στο Σύνδεσμο Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας.

Επίσης, σύμφωνα με τους συντηρητές καυστήρων, τόσο για την ασφαλή, όσο και για την οικονομική και πιο αποδοτική λειτουργία των καυστήρων, απαιτείται η ετήσια συντήρησή τους από αδειούχο συντηρητή. Το κόστος της συντήρησης κυμαίνεται για οικιακούς καυστήρες από 5 – 80 ευρώ και για κεντρικούς καυστήρες πολυκατοικιών από 100 – 500 ευρώ, ανάλογα με τη δυναμικότητα του κτιρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου