ΤΟΠΙΚΑ

Δυσφορία για την εξαίρεσή τους από το φόρο πολυτελείας για τα Ι.Χ.

δυσφορία-για-την-εξαίρεσή-τους-από-το-φ-153793

Οι τρίτεκνοι μένουν εκτός ρύθμισης που περιλαμβάνει μόνο τους πολύτεκνους

Τη δυσφορία των τριτέκνων προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να καταργήσει το φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα μόνο των Πολυτέκνων.

Η κ. Σούλα Βακουτφσή, πρόεδρος των Τριτέκνων Μαγνησίας και αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Τριτέκνων μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάνει λόγο για πρωτόγνωρη αδικία και διάκριση σε βάρος των τριτέκνων από το υπουργείο Οικονομικών για το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων.

«Το πρόβλημα είναι ίδιο για τρίτεκνους και πολύτεκνους αλλά το υπουργείο μας εξαιρεί. Με τον ίδιο νόμο τρίτεκνοι πολύτεκνοι ευνοήθηκαν μετά τιμωρήθηκαν με το φόρο πολυτελείας και σήμερα το υπουργείο Οικονομικών αντί να αποκαταστήσει την αδικία συνεχίζει την τιμωρία των τριτέκνων οικογενειών» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Βακουφτσή.

Σημειώνεται ότι με το νέο νομοσχέδιο για το φορολογικό θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη.

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε άδικο το μέτρο αναφέροντας χαρακτηριστικά «νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια».

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι αναζητούνται ισοδύναμα για να καταργηθεί το μέτρο αλλά και για άλλες φορολογικές αδικίες που θα καταργηθούν με το επικείμενο νομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου