ΤΟΠΙΚΑ

Νέες αντιδράσεις για τις λαϊκές

νέες-αντιδράσεις-για-τις-λαϊκές-153770

Ιώβεια υπομονή από τους κατοίκους της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, που για περισσότερα από 25 χρόνια αναγκάζονται να συνυπάρχουν μία φορά την εβδομάδα, επί τέσσερις μήνες τον χρόνο, με τους πάγκους της λαϊκής αγοράς ένδυσης και υπόδησης που γίνεται κάθε Παρασκευή. Κάτοικοι ζητούν αλλαγή της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς ή έστω να περιοριστεί η λειτουργία της σε δύο μήνες τον χρόνο στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με κατοίκους της συνοικίας, η λαϊκή αγορά ένδυσης- υπόδησης λειτουργεί στην Εθνικής Αντιστάσεως από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. «Αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην πόλη μας», λένε οι κάτοικοι, σύμφωνα με τους οποίους από τότε έως σήμερα έχουν πάρει «ανάσα» μόλις για δύο χρόνια, από το 2013 έως και το 2014.

Για τέσσερις μήνες τον χρόνο, από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο και από το Μάιο έως και τον Ιούνιο, κάθε Παρασκευή, κάτοικοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πάρκινγκ τους, τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται επί της οδού υπολειτουργούν, ενώ σημειώνονται και προβλήματα: ζημιές, ακαθαρσίες.

Όπως αναφέρουν, πρόβλημα -με κίνδυνο ατυχήματος- αντιμετωπίζουν και οι μαθητές. Στην περιοχή λειτουργούν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 2ο, 3ο και 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο. «Η οδός αποτελεί πορεία των μαθητών προς το σχολείο. Ωστόσο κάθε Παρασκευή, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, καθώς τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα, πάγκους και εμπορεύματα.

Πολλές φορές στο παρελθόν, κάτοικοι έχουν ζητήσει αλλαγή χωροθέτησης της λαϊκής, δεν έχουν όμως εισακουστεί.

Για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Λαϊκή Συσπείρωση, όμως έλαβε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι κάτοικοι, αρνητική απάντηση στο αίτημα μεταφοράς της λαϊκής.

Πλέον, οι κάτοικοι ζητούν έστω περιορισμό της χρονικής διάρκειας διεξαγωγής της λαϊκής στην Εθνικής Αντιστάσεως, σε δύο αντί για τέσσερις μήνες.

Για να γίνει αυτό προτείνουν να χρησιμοποιηθούν κι άλλοι δρόμοι για τη λειτουργία λαϊκών, όπως η Περραιβού, η Βλαχάβα, η Νικοτσάρα ή η Κασσαβέτη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου