ΤΟΠΙΚΑ

Η νέα παραγωγή τουριστικής προβολής

η-νέα-παραγωγή-τουριστικής-προβολής-153413

Παρουσιάστηκε από το Δήμο Βόλου με κεντρικό θέμα την Αργώ

Με εγκωμιαστικά σχόλια έγινε δεκτή η νέα παραγωγή τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου με κεντρικό θέμα την Αργώ, με ένα 18λεπτο βίντεο, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Αργώ, την Τετάρτη το βράδυ, στο Αχίλλειον.

Η παραγωγή έχει αποκλειστικό στόχο την τουριστική προβολή του Βόλου και της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ως κεντρικό άξονα τον παγκοσμίως γνωστό, τοπικό, μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και επιδιώκει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να παρακινήσει το θεατή να έλθει στο Βόλο, να μάθει περισσότερα, να δει τη σύγχρονη Αργώ, να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου και τελικά να ζήσει το μύθο ως προσωπική εμπειρία.

Στην παραγωγή παρουσιάζονται στοιχεία του μύθου, όπως έχει καταγραφεί από τους αρχαίους συγγραφείς, στοιχεία για τα αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Ιωλκού, στοιχεία για τις σύγχρονες ομορφιές του τόπου και τη φιλοξενία των ανθρώπων, το όνειρο των βολιωτών για την αναβίωση του μυθικού σκάφους και την πραγματοποίηση του ονείρου με την κατασκευή του σκάφους και με το ταξίδι του των 650 μιλίων.

Ολα τα παραπάνω έχουν αποδοθεί με τα πιο άρτια τεχνικά μέσα, σε δύο γλώσσες, με εικόνες υψηλής ευκρίνειας και με δυνατότητα να προσθαφαιρούνται στοιχεία, είτε για να επικαιροποιείται το περιεχόμενο, είτε για να προσαρμόζεται κάθε φορά στις διαφορετικές ανάγκες τουριστικής προβολής.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε είναι μέρος της συνολικής παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον υλικό ψηφιακής παρουσίασης, με τη μορφή διαδικτυακής περιήγησης, το οποίο θα ενσωματωθεί στους υπάρχοντες διαδικτυακούς τόπους του Δήμου Βόλου.

Για τη δημιουργία της παραγωγής εργάστηκαν πολλοί συντελεστές, τεχνικοί με υψηλή ειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς της παραγωγής (Αθ.Ξαφάρα μοντάζ, Αν. Νικολάου δ/νση φωτογραφίας, Δ. Μπρούσαλης κείμενα, Αφρ. Χαϊμαντά εκφώνηση, Δ. Μητρολιός γραφικά, και πολλοί άλλοι), υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Λαγδάρη και με την εξαιρετική μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των συντελεστών είναι ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό. Σημαντική συμβολή είχε και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, καθώς και οι κωπηλάτες της Αργούς, με τον καπετάνιο και τους ναυπηγούς του πλοίου να διηγούνται τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους από την κατασκευή και το ταξίδι.

Οπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Δερβένης, ο οποίος προλόγισε την παρουσίαση, «παραδίδουμε στη νέα Δημοτική Αρχή, ένα σημαντικό εργαλείο τουριστικής προβολής, που έλλειπε από το «οπλοστάσιο» του Δήμου και περιμένουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης του Βόλου και της περιοχής. Το οφείλαμε στην πόλη και σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια για να γίνει αυτό το βολιώτικο όνειρο, πραγματικότητα». Εξάλλου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Σούλα Μπαρτζιώκα, στη σύντομη παρέμβασή της, αναφέρθηκε στο γενικότερο σχεδιασμό που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για την τουριστική αξιοποίηση του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου