ΤΟΠΙΚΑ

Εγκλωβισμένος στο Βόλο Παλαιστίνιος φοιτητής

εγκλωβισμένος-στο-βόλο-παλαιστίνιος-151116

Καλείται να φύγει από τη φοιτητική εστία στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού – Περιμένει απάντηση από την πρεσβεία, αλλιώς θα κληθεί να πάει σε τουριστικό κατάλυμα

Παλαιστίνιος φοιτητής εγκλωβισμένος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού καλείται έως την Τετάρτη να εγκαταλείψει τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ο φοιτητής, που είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας της πόλης, καλείται να εγκαταλείψει το δωμάτιό του με απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία των εστιών των ΑΕΙ. Ο προτελευταίος φοιτητής, που βρισκόταν στη φοιτητική εστία, έφυγε την Κυριακή για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κατερίνη.

Για τον Παλαιστίνιο φοιτητή, που είχε έρθει στο Βόλο στο πλαίσιο προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η Γεωπονική Σχολή και έκανε την πρακτική του στο αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, αναμένεται απάντηση από την πρεσβεία του για τον επαναπατρισμό του. Αν δεν καταστεί δυνατό, ο Παλαιστίνιος φοιτητής και πάλι θα πρέπει να εγκαταλείψει την εστία και σύμφωνα με διευκρίνιση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και είχε ως αποδέκτη μεταξύ άλλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα φιλοξενηθεί σε τουριστικό κατάλυμα.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έλαβε και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «η λειτουργία των φοιτητικών εστιών διακόπτεται από την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Σε περίπτωση που υπάρχουν φοιτητές των Α.Ε.Ι. ή αλλοδαποί φοιτητές ή επισκέπτες των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται σε εστίες των Α.Ε.Ι. ή σε ξενοδοχειακές μονάδες με κάλυψη της σχετικής δαπάνης από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και δεν δύνανται αποδεδειγμένα να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, δύνανται κατ΄ εξαίρεση να στεγαστούν σε τουριστικά καταλύματα, σε εφαρμογή της με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20035/22-03-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄987)».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου