ΤΟΠΙΚΑ

Mεγάλη επιχείρηση: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατσίκια από γκρεμό!

mεγάλη-επιχείρηση-πυροσβέστες-απεγκλ-150837

Οι κατσίκες χαρακτηρίζονται… δεινοί αναρριχητές εξαιτίας της ιδιότητάς τους να κινούνταν με άνεση ακόμη και στα πιο απόκρημνα μέρη. Εξι κατσίκες όμως εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνη περιοχή, στη θέση Κάκκαβος Διμηνίου και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο τους.

Κτηνοτρόφος ειδοποίησε στις 4:30 το απόγευμα προχθές Κυριακή την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ότι έξι κατσίκες από το κοπάδι του είχαν εγκλωβιστεί σε απόκρημνη περιοχή. Ισως να τρόμαξαν από κάτι, τα ζώα όμως παρέμεναν στο σημείο χωρίς να μετακινούνται.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και αμέσως στήθηκε επιχείρηση. Λόγω όμως ότι είχε ξεκινήσει να σκοτεινιάζει, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μόνο το ένα από τα έξι ζώα.

Τα υπόλοιπα… ξενύχτησαν στο ίδιο σημείο και εκεί τους βρήκαν οι πυροσβέστες που επέστρεψαν με το ξημέρωμα της νέας ημέρας στο σημείο. Στην επιχείρηση συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ. Συνολικά 11 άτομα της Π.Υ. Βόλου και επιπλέον δυνάμεις της ΕΜΑΚ, συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση των κατσικών που παρέμεναν στο ίδιο σημείο για περισσότερες από 20 ώρες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Π.Υ. Μαγνησίας, Γ. Βλόντζο, το σημείο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Οι κατσίκες είχαν εγκλωβιστεί σε απόκρημνη περιοχή σε παλιό λατομείο στην ευρύτερη περιοχή της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως εξήγησε, το έδαφος είναι σαθρό εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος.

Η επιχείρηση ήταν επικίνδυνη, οι πυροσβέστες όμως δεν το έβαλαν κάτω. Δέθηκαν με σχοινιά και προσέγγισαν στα ζώα που βρίσκονταν «καρφωμένα» στο σημείο. Οι κατσίκες μόλις αντιλήφθηκαν ανθρώπινη παρουσία φοβήθηκαν. Πυροσβέστες άρχισαν να τα διώχνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, δείχνοντάς τους ουσιαστικά τον δρόμο για να βγουν σε ασφαλές έδαφος, όπως κι έγινε.

Η επιχείρηση σταμάτησε μόλις και το τελευταίο ζώο ανέβηκε σε ασφαλές σημείο και από εκεί ο κτηνοτρόφος τα παρέλαβε για να τα οδηγήσει στο ποιμνιοστάσιο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου