ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή

ερχεται-νέο-κύμα-κακοκαιρίας-από-την-κ-150755

Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας με βροχές αλλά και χιονοπτώσεις

Διαφοροποιείται και πάλι το σκηνικό του καιρού, με την «ανοιξιάτικη» διάθεση των τελευταίων ημερών, να δίνει τη σκυτάλη σε νέο κύμα κακοκαιρίας. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις παραπέμπουν σε χιονόπτωση, αλλά εκτιμάται ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα καθοριστεί με σαφήνεια η «τοπογραφία» του φαινομένου, δηλαδή η ένταση και οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, μαθηματικός, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», αναφέρει ότι «θα έχουμε άμεσα εικόνα κατά πόσο θα χιονίσει μέσα στις πόλεις και ποια θα είναι η ένταση του φαινομένου».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ίδιου μετεωρολογικού σταθμού για τη Μαγνησία, σήμερα Παρασκευή δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στη διάθεση του καιρού, αλλά θα συνεχιστεί, ωστόσο, η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ξεκίνησε από προχθές. Η ένδειξη του υδραργύρου θα μειωθεί κατά ένα με δύο βαθμούς, το απόγευμα θα σημειωθεί αραιή συννεφιά κυρίως στις ορεινές περιοχές, δεν θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί.

Αύριο, Σάββατο, αντίστοιχα, θα σημειωθούν αραιές συννεφιές το πρωί, οι οποίες θα αρχίσουν να πυκνώνουν σταδιακά και μετά το μεσημέρι είναι πιθανό να ακολουθήσουν ασθενείς βροχές καθαρά τοπικού χαρακτήρα, οι οποίες αναμένεται να είναι εντονότερες κατά διαστήματα στις ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση αύριο, ενώ οι μέγιστες τιμές στα αστικά κέντρα και μέσα στην πόλη του Βόλου ή του Βελεστίνου ή του Αλμυρού θα αγγίξουν τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, αντίστοιχα, αναμένονται συννεφιές οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά ασθενείς βροχές, κυρίως προς το μεσημέρι. Κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να ενταθούν τα φαινόμενα της βροχόπτωσης, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με ένταση 6 έως 7 μποφόρ. Η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με αποτέλεσμα να χιονίσει στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και σε χαμηλότερες περιοχές.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 3 και 5 βαθμών Κελσίου στην πόλη του Βόλου και σε χαμηλότερα επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές.

Η αλλαγή του καιρού που διαφαίνεται από την Κυριακή, αναμένεται να διαρκέσει, κατά πάσα πιθανότητα, έως και την ερχόμενη Τετάρτη στη Μαγνησία, με χαμηλές θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες και έντονα φαινόμενα κατά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κ. Τακούδης εκτιμά ότι πιθανότατα θα ανακάμψει και πάλι ο καιρός, μετά τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, για να ακολουθήσει και πάλι αλλαγή του σκηνικού, εναρμονισμένη πάντα, με τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου