ΤΟΠΙΚΑ

Αναθέρμανε την αγορά στον Βόλο ο Αγιος Βαλεντίνος

αναθέρμανε-την-αγορά-στον-βόλο-ο-αγιος-150710

Με θετικό πρόσημο και το κόκκινο να κυριαρχεί λειτούργησε σαν μικρή ανάσα για την τοπική αγορά η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Με ενδιαφέρον περιεργάζονταν τις βιτρίνες των καταστημάτων οι καταναλωτές, επιλέγοντας συμβολικά δώρα για αγαπημένα πρόσωπα. Την τιμητική τους είχαν τα γλυκά και τα λουλούδια, ενώ το ενδιαφέρον περιστράφηκε και στα είδη δώρων, «ζεσταίνοντας» τα ταμεία των εμπόρων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Καλύτερη, σε σύγκριση με μια καθημερινή μέρα, η εμπορική κίνηση, που σημειώθηκε χθες στην τοπική αγορά, με τον α’ αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Γιώργο Σακελάρη να επισημαίνει ότι «κυρίως σημειώθηκε μεγαλύτερη κίνηση στα είδη, που σχετίζονται άμεσα με τον Αγιο Βαλεντίνο. Ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, είδη δώρων, που είναι στοχευμένα για τον Αγιο Βαλεντίνο, αλλά και στα δικά μας καταστήματα μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερη η κίνηση. Μια μέρα, βέβαια, δεν αρκεί για να σωθεί η κατάσταση». Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εμπορική κίνηση, που σημειώθηκε χθες, ο κ. Σακελάρης έκανε λόγο για «μια μέρα που δίνει μεγαλύτερη ώθηση σε κάποια είδη και τονώνει ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία, όχι όμως το σύνολο της αγοράς. Τα είδη ένδυσης και υπόδησης, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, δεν ευνοούνται από τη συγκεκριμένη μέρα».

Στο «κόκκινο» λόγω της μέρας η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία, με τις πιο γλυκές δημιουργίες σε σχήμα καρδιάς να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ερωτευμένων. «Περισσότερη κίνηση σημειώθηκε λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Η κίνηση άρχισε από την προηγούμενη μέρα και ο κόσμος προμηθεύτηκε πάστες σε σχήμα καρδιάς σε πολλές γεύσεις, συσκευασίες με μικρά σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, αλλά και τούρτες σε σχήμα καρδιάς» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο συνιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου Στέφανος Καϊσαρλής. Ανάσα για τα ζαχαροπλαστεία η χθεσινή μέρα, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τα πιο γλυκά δώρα αγάπης, σύμφωνα με τα βαλάντιά τους.

Κίνηση παρατηρήθηκε, στο μεταξύ, και στα ανθοπωλεία, με τους επαγγελματίες του κλάδου επί ποδός, για να εξυπηρετούν τους καταναλωτές. «Υπήρχε αρκετή κίνηση και αναμφίβολα ήταν τονωτική ένεση για τους επαγγελματίες. Ο κόσμος αγόραζε σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει, με ποικιλία επιλογών σε κάθε περίπτωση» επεσήμανε από την πλευρά του ο Μάξιμος Ζάντζος, οικονομικός επόπτης στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Ανάλογη κίνηση παρατηρήθηκε και στα κοσμηματοπωλεία, με τη Μαρία Παπαδάκη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «σημειώθηκε σχετική κίνηση, η οποία ενισχύθηκε λόγω της εκπτωτικής περιόδου. Λειτούργησε σαν τονωτική ένεση για την αγορά η συγκεκριμένη μέρα. Ηταν μια μικρή ανάσα για την αγορά και μας εμψυχώνει ώς έναν βαθμό, ως επαγγελματίες».

Θετική η εικόνα στην τοπική αγορά τη μέρα των ερωτευμένων, με τον Μάκη Χατζηβασίλογλου να υπογραμμίζει ότι «υπήρχε κίνηση, αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό. Οι καταναλωτές αγόρασαν δώρα για τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά όχι στον βαθμό που αναμέναμε. Σε κανονικές συνθήκες η συγκεκριμένη μέρα λειτουργεί σαν τονωτική ένεση και υπάρχουν πάντα προσδοκίες και για τις επόμενες μέρες. Δεν τελείωσε χθες η κίνηση, διότι και άλλες χρονιές συνεχιζόταν και τις επόμενες μέρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου