ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι VS διοίκησης ΔΕΥΑΜΒ για άδειες και μισθοδοσία

εργαζόμενοι-vs-διοίκησης-δευαμβ-για-άδε-150704

Με αλληλογραφία η επικοινωνία υπαλλήλων και προϊσταμένων

Αδειες και μισθοδοσία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, φέρνουν τους εργαζόμενους απέναντι από τη διοίκηση. Ο σύλλογος εργαζομένων της επιχείρησης απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη και καταλογισμό παράβασης καθήκοντος στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Με τριπλή επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της επιχείρησης θέτει ζήτημα για την αποζημίωση των εργαζομένων για τις ημέρες αδείας που δεν τους χορηγήθηκαν, χορήγησης των κανονικών αδειών αλλά και ζήτημα εφαρμογής της νομοθεσίας στο μισθολόγιο των υπαλλήλων.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν έλαβε την κανονική άδεια που δικαιούται μέσα στο 2015, εξαιτίας αναγκών της επιχείρησης. Μάλιστα, Διευθυντές υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, απέρριψαν διπλά αιτήματα των εργαζομένων για χορήγηση των αδειών τους τόσο το Νοέμβριο όσο και τον περασμένο Δεκέμβριο. Οπως αναφέρει, το ζήτημα πρέπει να κλείσει εντός του μήνα είτε με την υποχρεωτική χορήγηση αδειών είτε με την αποζημίωσή τους γιατις ημέρες που δεν έλαβαν άδεια, με προσαύξηση 25%.

Σε δεύτερο έγγραφό τους και με αφορμή υπηρεσιακό έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι «οι ημέρες αδείας είναι ετήσιες και πρέπει να χορηγούνται εντός του έτους», οι εργαζόμενοι επισημαίνουν κίνδυνο απώλειας των ημερών της κανονικής τους άδειας. Επικαλούνται τη νομοθεσία βάσει της οποίας «δεν επιτρέπεται η μεταφορά κανονικής άδειας στο επόμενο έτος παρά μόνο αν αυτή ανακληθεί, περιοριστεί ή δεν χορηγηθεί λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών». «Η υπηρεσία είναι εκτεθειμένη», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, που αφήνουν και αιχμές για το διοικητικό τμήμα ότι ενημερώνει με καθυστέρηση μηνών τις ατομικές καρτέλες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην γνωρίζουν εγκαίρως τις ημέρες κανονικής άδειάς τους και στην περίπτωση δύο εργαζομένων, να δοθεί επιπλέον άδεια και η διοίκηση να τους περικόψει το μισθό.

Τέλος, ο Σύλλογος Εργαζομένων θέτει ζήτημα εφαρμογής της νομοθεσίας στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ, επισημαίνοντας ότι χρονοτριβή στην εφαρμογή του νόμου θα οδηγήσει σε πρόσθετα βάρη εργασίας όπως είναι ο υπολογισμός των αναδρομικών. Η νομοθεσία προβλέπει κατάταξη των εργαζομένων σε βαθμολογικά ή μισθολογικά κλιμάκια και υπολογισμό των αποδοχών, που στην περίπτωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ έχουν καθοριστεί και με δικαστική απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου