ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΛΑΣ Θεσσαλίας σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο

κλιμάκιο-του-κκε-και-της-λασ-θεσσαλίας-150698

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και περιφερειακό σύμβουλο, Βάιο Μπιμπίλη, μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας και Αποστόλη Παπαιωάννου, δημοτικό σύμβουλο Ρήγα Φεραίου, περιόδευσε στα χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο της Μαγνησίας, ενημερώνοντας τους αγρότες και τους κατοίκους για τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της αγροτιάς.

Μιλώντας ο Τάσος Τσιαπλές στους κατοίκους τόνισε ότι οι εξαγγελίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν εμπαιγμό για τους βιοπαλαιστές γεωργούς και κτηνοτρόφους. Όπως είπε πρόκειται για αναμάσημα μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί ξανά και απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για μια πραγματική ανακούφιση τους, την ώρα που συνθλίβονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσιαπλές είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα, αλλά και τα δίκαια αιτήματά τους, για μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

Ζητεί επίσης να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% όλοι οι πληγέντες αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν και να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ενώ θεωρεί αυτονόητη τη σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία.

Τέλος, ο κ. Τσιαπλές επέκρινε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι «η στήριξή τους στους αγρότες είναι υποκριτική» και κατήγγειλε τα δύο συγκεκριμένα κόμματα ότι τον περασμένο Νοέμβρη απέρριψαν χωρίς καν συζήτηση τρείς τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, που αφορούσαν στην επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, στην επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και για μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου