ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες στο σημερινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

βολιώτες-στο-σημερινό-συλλαλητήριο-τ-150665

Δύο πούλμαν αναχωρούν σήμερα από τον Βόλο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μακεδόνων «Αλέξανδρος»

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων οι απανταχού Μακεδόνες, συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», δύο πούλμαν αναχωρούν σήμερα στις 9 το πρωί από την πλατεία έξω από τα δικαστήρια, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες μέλη του Συλλόγου αλλά και Βολιώτες ενώνουν την φωνή τους και συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με έμβλημα τη σημαία της Ομοσπονδίας, το άστρο της Βεργίνας και προμετωπίδα το σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

Αδιαπραγμάτευτη θέση των Μακεδόνων είναι να μη περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, θέση την οποία κατέθεσε, εξάλλου, εγγράφως η Ομοσπονδία, με τη μορφή υπομνήματος, που τέθηκε υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο, η πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» , Βενετία Μπελιτσιώτη, δήλωσε ότι: «Θα είναι ιστορικό λάθος αν γίνει, τελικά, αποδεκτή η χρήση του ονόματος Μακεδονία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, τόνισε, να υπάρχει ο όρος Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων, διότι διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα».

Μεταφέροντας, παράλληλα, την αγωνία και την ανησυχία των απανταχού Μακεδόνων, η κ. Μπελιτσιώτη καθιστά σαφές ότι: «Είναι αδιαπραγμάτευτο, όχι μόνο για εμάς, που ανήκουμε στον Σύλλογο, αλλά και για όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Ελληνες, όπου και να βρίσκονται».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου