ΤΟΠΙΚΑ

Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε γιατρούς του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που διατίθενται στο ΕΣΥ

αναγνώριση-προϋπηρεσίας-σε-γιατρούς-150557

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Την αναγνώριση προϋπηρεσίας των ιατρών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι οποίοι διατίθενται στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να καλύπτουν τις συνεχείς ανάγκες και ελλείψεις σε ιατρικό και εργαστηριακό προσωπικό ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Περισσότεροι από 100 είναι οι ιατροί, οι οποίοι διατέθηκαν και εργάστηκαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο ούτως ή άλλως εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, διαθέτει το ιατρικό και εργαστηριακό του προσωπικό στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας προκείμενου να στελεχώσουν κατά κύριο λόγω τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτών.

Οι συνθήκες εργασίας είναι ακριβώς ίδιες με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ, έχοντας τις ίδιες ακριβώς ευθύνες και κάνοντας τις ίδιες ακριβώς εφημερίες. Επιπροσθέτως, οι ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διατίθενται απευθείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως ορίζεται ρητά στις συμβάσεις τους.

Εντούτοις, ο χρόνος εργασίας του ιατρικού προσωπικού που προσελήφθη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να διατεθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, δεν υπολογίζεται ως προϋπηρεσία αντίστοιχη του ΕΣΥ και δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία του διορισμού και την εξέλιξη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν προσμετρείται η προϋπηρεσία των διατιθέμενων ιατρών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ;
  2. Εάν προτίθεται να λάβει μέτρα, για να σταματήσει η αδικία που αποκλείει όλους όσους εργάστηκαν στο ΕΣΥ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ να λάβουν την αναγνώριση προϋπηρεσίας που τους αντιστοιχεί, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες μοριοδότησης για διορισμό στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου