ΤΟΠΙΚΑ

«40ήμερο μνημόσυνο του συναγωνιστή μας Αποστόλη Καραΐσκου»

40ήμερο-μνημόσυνο-του-συναγωνιστή-μας-150542

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ

Σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί το 40ήμερο μνημόσυνο του Αποστόλη Καραΐσκου και της συζύγου του Αγορίτσας, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή πριν λίγες εβδομάδες.

Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Αποστόλης, γεννήθηκε το 1925 στην Αγ. Παρασκευή του Βόλου. Αγωνιστής από μικρός, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, υπήρξε μαχητής του 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, ενώ εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στην Ικαρία μαζί με χιλιάδες άλλους μαχητές του λαού μας. Δεν τον λύγισαν τα βασανιστήρια, συνέχισε πάντα κοντά στο ΚΚΕ. Ο αδερφός του, Στέλιος, επίσης αγωνιστής του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε στο Καζανάκι το Σεπτέμβρη του 1949. Τη μνήμη του αδερφού του, του Στέλιου, ο Αποστόλης παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, τιμούσε κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις στο χώρο των εκτελέσεων. Ο ίδιος είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη για το κολαστήριο της Μακρονήσου, συνεισφέροντας μαζί με άλλους εξόριστους από το Βόλο, με μαρτυρίες που αξιοποιήθηκαν για τη συγγραφή του πολύτομου έργου για τη Μακρόνησο που επιμελήθηκε το Κόμμα μας,

Αυτή την ιστορική μνήμη δεν πρόκειται να αφήσουμε να λοιδορηθεί και να ξεχαστεί. Δίνουμε τη μάχη να γίνει κτήμα ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Τιμούμε και με αυτόν τον τρόπο την προσφορά εκείνης της ηρωικής γενιάς των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, των κομμουνιστών και των αγωνιστών που στάθηκαν δίπλα στο κόμμα μας το ΚΚΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου