ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για πέντε άτομα

ανάσα-στο-αχιλλοπούλειο-νοσοκομείο-β-150225

Σε θαλάμους αρνητικής πίεσης προληπτικά άλλα τρία – Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από το Πανεπιστημιακό

Κάθε φορά που στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου φτάνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και είναι αρνητικά για κορονοϊό, γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν βαθιά ανάσα, καθώς κερδίζεται χρόνος στη μάχη κατά του ύπουλου ιού. Ετσι και χθες το απόγευμα η ανακοίνωση πως πέντε δείγματα, που είχαν αποσταλεί, είναι αρνητικά προκάλεσε ικανοποίηση.

Πρόκειται για τα δείγματα που αφορούσαν σε μία γιατρό και μία νοσηλεύτρια του Αχιλλοπουλείου από κλινικές εκτός πρώτης γραμμής, από τις οποίες είχαν ληφθεί επιχρίσματα μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων γρίπης και είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για προληπτικούς λόγους. Και οι δύο υγειονομικοί υπάλληλοι είναι αρνητικοί σε κορονοϊό.

Επίσης αρνητικοί στον ιό είναι 34χρονη, η οποία αντιμετώπιζε ελαφρά λοίμωξη του αναπνευστικού και αφού εξετάστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς επίσης και άλλος ένας άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Το πέμπτο αρνητικό δείγμα κορονοϊού ανήκει σε υπερήλικα 91 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου αργά το βράδυ της Κυριακής με πολυοργανική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να καταλήξει. Ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους είχε ληφθεί επίχρισμα το οποίο βρέθηκε αρνητικό. Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένουν για νοσηλεία 77χρονος και δύο γυναίκες 50 και 54 χρόνων. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται σήμερα.

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής στη Μαγνησία έχει καταγραφεί μόνο ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού, οι νοσοκομειακοί γιατροί προτρέπουν τους πολίτες να φερθούν ψύχραιμα και με ωριμότητα και να μην καταφεύγουν με το παραμικρό στο νοσοκομείο.

«Αναφερόμαστε στους πολίτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τους ζητούμε να μην προσέρχονται στο νοσοκομείο εάν δε συντρέχει σοβαρός λόγος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγουν κατά το δυνατό τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι υποχρέωση όλων μας», επανέλαβε χθες χαρακτηριστικά ο διευθυντής των ΤΕΠ Ηλίας Καραμέτος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου