ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Έργα ανάπλασης και αποχέτευσης όμβριων στην Αλόννησο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

έργα-ανάπλασης-και-αποχέτευσης-όμβρι-149714

Η ολοκλήρωση του έργου, συνολικού κόστους 298.000€, αναμένεται να αναβαθμίσει το περιβάλλον των οικισμών της Αλοννήσου, να διασφαλίσει τις υφιστάμενες υποδομές από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός:

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες προχωράμε ένα σημαντικό έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το νησί της Αλοννήσου».

Το έργο θα αφορά εργασίες ανάπλασης, αποχέτευσης όμβριων, αποκατάστασης ζημιών σε κοινόχρηστους χώρους και οδούς, καθώς και τσιμεντoστρώσεις οδών και κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς Πατητήρι (σε θέσεις κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Δημοτικό Σχολείο, τον Πυροσβεστικό Σταθμό, πλησίον του Λιμεναρχείου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και παραπλεύρως του Συνεταιρισμού), Παλιά Αλόννησος (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, στη θέση «Αλώνια» κ.ά.), καθώς και στη δημοτική οδό Σφαγεία-Βαμβακιές, στην οδό προς Κοκκινόκαστρο και στην κατάληξη της οδού προς τον Μουρτιά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, εκσκαφές θεμελίων και ορυγμάτων, προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένων τσιμεντοσωλήνων αγωγών ομβρίων, κοιτοστρώσεις και μικροκατασκευές φρεατίων και ορθογωνικών τάφρων από σκυρόδεμα, κατασκευές βάθρων, πλακών πρόσβασης και τοίχων από σκυρόδεμα, τοποθέτηση σχαρών και φρεατίων, επιστρώσεις με πλάκες, κατασκευή λιθοδομών και πολλά άλλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου